Inter prvak Evrope, ako hoćeš trofej – pozovi Rikardinja!

Ne znamo da li je španski komentator uzviknuo: „Nebo se otvorilo”, ali je u ekstazi komotno mogao da podigne glas za oktavu: „Inter je prvak Evrope”!

Velikan iz predgrađa Madrida je u Almatiju sedmicom,  kao na lotou, pregazio Sporting i četvrtom osvojenom titulom (p)ostao najtrofejniji na Starom kontinentu, sa dva pehara više od Kasteljona, Barselone i Kairata. Svaka čast!

Ako hoćeš trofej, pozovi Rikardinja! Mađioničar je stavio potpis na simultanku protiv zemljaka, pokazavši i na evropskom klupskom fajnal-foru da je svetski broj 1. Zeleno-beli iz Lisabona su se koliko – toliko držali u prvom poluvremenu, ali kada su na 0:4 zaigrali s golmanom-igračem – katastrofa je bila neizbežna. Tri gola su primili s protivničke polovine!

Ortiz i Hezus Erero igrali su za Inter i kada je prethodni put, 2009, osvojio evropsku krunu. Rikardinjo se „iskupio” što je 2010. svoj sadašnji tim koštao titule, tada predvodeći Benfiku.

MAJSTOR: Rikardinjo prima nagradu kao najbolji igrač finala Foto: Fejsbuk

Da će Sporting da izgubi i svoje drugo finale, baš kao i 2011, najavio je spretni Bastecini, na asistenciju upornog Umberta s desne strane. Kapital Španaca duplirao je raspoloženi Lolo, šutem u bliži desni donji, golmanov ugao, proigran od svevidećeg Rikardinja. Rezultat s kojim se otišlo na pauzu.

Ekonomcu, šampionu Srbije, ostaje za utehu, na putu ka fajnal-foru zaustavio ga je upravo Inter, u elitnoj rundi UEFA Futsal kupa, pored Kragujevčana (8:1), bolji i od Hrudima (2:0) i Brezja (3:1).

Kazahstanci u Almati areni nisu štedeli dlanove početkom drugog dela: Rikardinjo je kratko gurnuo „bubamaru” iz slobodnog udarca, Rafael iz daljine postao autor precizne „bombe”. Nedugo, Riviljos je  lepo prošao po levoj strani i sjajnim šutem zatresao mrežu. Pobednik je bio poznat!

Finiš je predstavljao melem za oči navijačima Intera, s najlepšim slikama u vidu preciznih udaraca iz svog šesterca, na prazan gol, Riviljosa i Rikardinja. Fenomenalni Portugalac, po izboru UEFA najbolji pojedinac meča, stavio je tačku hicem s tri četvrtine terena. Novi šampion Evrope je rođen!

#UEFAFutsalCupAlmaty2017FinalSporting CP – Movistar Inter

تم نشره بواسطة ‏‎Zona Técnica – Futsal‎‏ في 30 أبريل، 2017

U borbi za treće mesto – penal drama. Kairat i Jugra su ljubiteljima čarobne igre na petoparcu, takođe, priredili poslasticu, na kraju – sladili su se domaćini. U regularnom delu goleada – 5:5, na ruletu slabiji živci Rusa, u polufinalu protiv Sportinga sa „zbogom” prošle godine podignutom peharu. Šut Liskova s šest metara, u drugoj seriji, odbranio je Igita, darujući Kazahstancima bronzu, s radošću kao da je osvojeno zlato.

#UEFAFutsalCupAlmaty20173º/4º LugarKayrat Almaty – Gazprom Ugra

تم نشره بواسطة ‏‎Zona Técnica – Futsal‎‏ في 30 أبريل، 2017


FINALE

Sporting – Inter 0:7 (0:2)

Almati – Dvorana: Almati arena. Sudije: Saša Tomić (Hrvatska) i Bogdan Soresku (Rumunija). Treći sudija: Gabor Kovač (Mađarska). Strelci: 0:1 Bastecini u 7, 0:2 Lolo u 16, 0:3 Rafael u 23, 0:4 Riviljos u 24, 0:5 Riviljos u 32, 0:6 Rikardinjo u 34, 0:7 Rikardinjo u 37. minutu. Žuti kartoni: Leo, Aleks Merlim (Sporting).

SPORTING: MARKAO, PAULINJO, ŽOAO MATOŠ, LEO, KAVINATO, E. Varela, Diogo, Deo, Kajo, Aleks Merlim, A. Varela, Dijeginjo, Fortino, Souza. Trener: Nunjo Dijaš.

INTER: ERERO, ORTIZ, UMBERTO, RIKARDINJO, RAFAEL, Lolo, Bastecini, Širaiši, Pola, Riviljos, Borha, Darlan, Pazos, Gonzales. Trener: Hezus Velasko.


MEČ ZA TREĆE MESTO

Jugra – Kairat 5:5 (2:2) – penalima 2:3

Almati – Dvorana: Almati arena. Sudije: Alesandro Mafler (Italija) i Gabor Kovač (Mađarska). Treći sudija: Bogdan Soresku (Rumunija). Strelci: 1:0 Šajahmetov u 2, 1:1 Drot u 9, 2:1 Kajo u 14, 2:2 Davidov autogol u 15, 3:2 Liskov u 23, 3:3 Tajebi u 25, 3:4 Kabreuva u 33, 4:4 Divanei autogol u 37, 4:5 Divanei u 39, 5:5 Marsenio u 40. minutu.

Strelci iz penala: Kajo i Marsenio za Jugru (Liskov promašio), Drot, Tajebi i Daglas Žunior za Kairat. Žuti kartoni: Šajahmetov, Marsenio, Davidov, Čiskala (Jugra), Igita, Daglas Žunior, Daglas, Kabreuva (Kairat).

JUGRA: KUPATADZE, ŠAJAHMETOV, AFANASJEV, MARSENIO, DAVIDOV, Kopejkin, Liskov, Eder Lima, Kotljarov, Kajo, Čiskala, Sinjev, Katata, Sljemzin. Trener: Kaka.

KAIRAT: IGITA, IGOR, MORAEŠ, DAGLAS ŽUNIOR, DIVANEI, Žamankulov, Tajebi, Sulejmanov, Daglas, Everton, Drot, Kadreuva, Jesenamanov, Ronkaljo. Trener: Kakau.


DOSADAŠNJI OSVAJAČI

 1. Kasteljon (Španija)
 2. Kasteljon (Španija)
 3. Bumerang Intervju (Španija)
 4. Šarlroa (Belgija)
 5. Bumerang Intervju (Španija)
 6. Dinamo Moskva (Rusija)
 7. Viz Sinara (Rusija)
 8. Inter Movistar (Španija)
 9. Benfika (Portugal)
 10. Montesilvano (Italija)
 11. Barselona (Španija)
 12. Kairat (Kazahstan)
 13. Barselona (Španija)
 14. Kairat (Kazahstan)
 15. Jugra (Rusija)

2017. Inter Movistar (Španija)

¡¡¡SOMOS CAMPEONES DE EUROPA!!! #MovistarInter #InteristaSoy

تم نشره بواسطة ‏‎Inter Movistar Fútbol Sala‎‏ في 30 أبريل، 2017