ТАЧКА У БЕОГРАДУ: Само право у елити, Економист уз Сопот у Другој футсал лиги

Тачка на такмичење у Другој футсал лиги – Београд је стављена прошле недеље. После више одлагања, суспензија клубова због неизмирених обавеза према службеним лицима, коначно су регистроване све утакмице и комплетирана табела.

Решена је тако и последња дилема, пошто се од раније знало да је екипа Само право обезбедила место у Првој футсал лиги следеће сезоне, док се Сопот пласирао у јединствену Другу футсал лигу. Поред тог клуба, у новоформираном такмичењу на нивоу Фудбалског савеза Србије играће Економист, који је дуго био у конкуренцији и за пласман у елитни ранг. Ова екипа је испунила заостале обавезе и добила дозволу за одигравање утакмице 18. кола против Интелектуалца, коју је успешно завршила – славила је резултатом 8:6 и заузела треће место.

Познато је осам од 12 чланова јединствене Друге футсал лиге у сезони 2017/18. То су: Јастребац Блаце, Металац Колорадо Горњи Милановац, Летећи Холанђанин Врбас, Коперникус САС Зрењанин (испали из Прве футсал лиге), Пожаревац, Ивањица (из Друге футсал лиге – Запад), Сопот и Економист (из Друге футсал лиге – Београд).

Са друге стране, утакмица Српске БГД и Обилића је регистрована службеним резултатом (3:0) у корист Српске БГД, која је тако освојила исти број бодова као и Економист – 30, али је слабија у међусобним дуелима (1:1, 3:4). Одмах иза њих је Хенди јунајтед, на петом месту, са бодом мање.

Учесници Друге футсал лиге – Београд у сезони 2016/17, поред поменутих седам клубова, били су Бањица и Грочански спортски клуб.

(фото: екипа Само право после пласмана у Прву футсал лигу – приватна архива)