Орлићи надвисили Румунију за друго место у Врњачкој Бањи

„Ово је мали корак за човека, али велики за човечанство” – чувена реченица легендарног америчког астронаута Нила Армстронга по ступању на Месец, 21. јула 1969.

Шта мислите, да ли би селектор кадетске репрезентације Србије Владимир Јовановић по окончању УЕФА развојног турнира за играче до 17 година у Врњачкој Бањи и освојеног другог места у конкуренцији неприкосновене Русије и савладаних Казахстана и Румуније могао да каже: „Ово је мали корак за кадете, али велики за српски футсал”?

Чини нам се да – може! Уосталом, још пре последње утакмице није крио задовољство, као ни Орлићи, оним што су урадили последњих месеци.

Они су се последњег дана занимљивог такмичења руководили девизом – конац дело краси. У свим футсал елементима надвисили су вршњаке из Румуније и заслужено заузели за пола копља ниже место на подијуму од силних Баћушки, уз напомену – једино су они чети Сергеја Скоровича пружили достојан отпор.

Источне суседе је са два ефектна гола начео Јовица Петровић још у уводу меча, да би их у наставку, зачињеним рапсодијом, тотално испрашили Филип Јовановић, такође двоструки стрелац и Давид Миковић и Никола Ђорић.

Српски кадети, велико браво!


УЕФА РАЗВОЈНИ ФУТСАЛ ТУРНИР – ТРЕЋЕ КОЛО

СРБИЈА – РУМУНИЈА 6:2 (2:0)

Вр­њач­ка Ба­ња – Дво­ра­на: „Вла­де Ди­вац”. Гле­да­ла­ца: 200. Су­ди­је: Ђор­ђе Пе­тро­вић (Ср­би­ја) и Чи­та Ли­виу-Ду­ми­тру (Ру­му­ни­ја). Стрел­ци: 1:0 Пе­тро­вић у пр­вом, 2:0 Пе­тро­вић (10 м) у 7, 3:0 Јо­ва­но­вић у 24, 4:0 Јо­ва­но­вић у 26, 5:0 Ми­ко­вић у 28, 5:1 Ранч у 31, 6:1 Ђо­рић у 35, 6:2 Ба­линт у 38. ми­ну­ту. Жу­ти кар­тон: Лун­гу-Бу­деа (Ру­му­ни­ја).

СР­БИ­ЈА: КО­ЉАЈИЋ (голман), ЈО­ВА­НО­ВИЋ, ПЕ­ТРО­ВИЋ, УРО­ШЕ­ВИЋ, МИ­КО­ВИЋ (капитен), Чко­ње­вић, Ро­сић, Влај­ко­вић, Ђо­рић, Ар­ђе­љан, Ман­дић, Мар­ге­тић (голман). Се­лек­тор: Вла­ди­мир Јо­ва­но­вић.

РУ­МУ­НИ­ЈА: ЛУН­ГУ-БА­ДЕА (голман), БА­ДИТ (капитен), РАНЧ, КРИ­САН, ЛУ­ДУ­САН, Ти­ро­не­ак, Бу­даи, Ду­ман, Ђи­у­та, Ба­линт, Ко­вач, Сер­бан (голман). Се­лек­тор: Ен­дре Ка­чо.


УЕФА РАЗВОЈНИ ФУТСАЛ ТУРНИР – ВРЊАЧКА БАЊА 2017.

Пр­во ко­ло (среда): Ру­си­ја – Ру­му­ни­ја 14:3, Ср­би­ја – Ка­зах­стан 8:1.
Дру­го ко­ло (четвртак): Ру­му­ни­ја – Ка­зах­стан 4:1, Ср­би­ја – Ру­си­ја 2:5.
Тре­ће ко­ло (субота): Ка­зах­стан – Ру­си­ја 0:15, Ср­би­ја – Ру­му­ни­ја 6:2.

Табела: 1. Русија 9 бодова (гол-разлика 34:5), 2. Србија 6 (16:8), 3. Румунија 3 (9:21), 4. Казахстан 0 (3:27).