Комплетиран списак друголигаша за сезону 2017/18: Славље и у Врању!

Познати су сви учесници друголигашког такмичења које почиње следеће сезоне под окриљем Фудбалског савеза Србије. После четири најслабија прволигаша – Јастрепца из Блаца, Металца Колорада из Горњег Милановца, Летећег Холанђанина из Врбаса и Коперникус САС-а из Зрењанина, па другопласираних и трећепласираних екипа из регионалних такмичења на Северу, Западу и у Београду – Викинга из Руме, Форума из Вршца, Пожаревца, Ивањице, Сопота и Економиста из Београда, прошлог викенда је све решено и на Истоку. Пирот је одавно прволигаш, а у 18, последњем колу Друге футсал лиге – Исток комплетирана је листа нових друголигаша. Од раније је то Пут инжењеринг из Ниша, а од прошлог викенда и Врање.

Пирот ће следеће сезоне играти у Првој футсал лиги против освајача дупле круне Економца из Крагујевца, Еуро мотуса, ФОН-а и екипе Само право из Београда, Смедерева, Нове Пазове, Калче Меморис из Ниша, Новог Пазара, Деуса Ролопласт Мошића из Сремске Митровице, РБ из Ваљева и Интернационала из Новог Сада.

До пласмана у јединствену Другу футсал лигу у сезони 2017/18 Врањанци су стигли победом над још једним некадашњим прволигашем – Нишом 92 резултатом 9:4. Захваљујући том тријумфу, без шансе је остао БСК, због слабијег међусобног скора, а екипа из Бујановца је, иначе, поражена у последњем колу на гостовању Винтер спорту у Нишу – 3:8.

На завршној табели Друге футсал лиге – Исток је први Пирот са 46 бодова, а следе Пут инжењеринг из Ниша са 35, Врање са 34, Винтер спорт из Ниша и БСК из Бујановца са по 31, Бањица из Беле Паланке и Бор са по 24, Економист из Ниша са 18 и Ниш 92 са 12, док је последњи Тимок 2013 из Зајечара раније одустао од такмичења.

(фото: славље Врањанаца после пласмана у јединствену Другу футсал лигу – Facebook.com/KMFVranje2000)