Kompletiran spisak drugoligaša za sezonu 2017/18: Slavlje i u Vranju!

Poznati su svi učesnici drugoligaškog takmičenja koje počinje sledeće sezone pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije. Posle četiri najslabija prvoligaša – Jastrepca iz Blaca, Metalca Kolorada iz Gornjeg Milanovca, Letećeg Holanđanina iz Vrbasa i Kopernikus SAS-a iz Zrenjanina, pa drugoplasiranih i trećeplasiranih ekipa iz regionalnih takmičenja na Severu, Zapadu i u Beogradu – Vikinga iz Rume, Foruma iz Vršca, Požarevca, Ivanjice, Sopota i Ekonomista iz Beograda, prošlog vikenda je sve rešeno i na Istoku. Pirot je odavno prvoligaš, a u 18, poslednjem kolu Druge futsal lige – Istok kompletirana je lista novih drugoligaša. Od ranije je to Put inženjering iz Niša, a od prošlog vikenda i Vranje.

Pirot će sledeće sezone igrati u Prvoj futsal ligi protiv osvajača duple krune Ekonomca iz Kragujevca, Euro motusa, FON-a i ekipe Samo pravo iz Beograda, Smedereva, Nove Pazove, Kalče Memoris iz Niša, Novog Pazara, Deusa Roloplast Mošića iz Sremske Mitrovice, RB iz Valjeva i Internacionala iz Novog Sada.

Do plasmana u jedinstvenu Drugu futsal ligu u sezoni 2017/18 Vranjanci su stigli pobedom nad još jednim nekadašnjim prvoligašem – Nišom 92 rezultatom 9:4. Zahvaljujući tom trijumfu, bez šanse je ostao BSK, zbog slabijeg međusobnog skora, a ekipa iz Bujanovca je, inače, poražena u poslednjem kolu na gostovanju Vinter sportu u Nišu – 3:8.

Na završnoj tabeli Druge futsal lige – Istok je prvi Pirot sa 46 bodova, a slede Put inženjering iz Niša sa 35, Vranje sa 34, Vinter sport iz Niša i BSK iz Bujanovca sa po 31, Banjica iz Bele Palanke i Bor sa po 24, Ekonomist iz Niša sa 18 i Niš 92 sa 12, dok je poslednji Timok 2013 iz Zaječara ranije odustao od takmičenja.

(foto: slavlje Vranjanaca posle plasmana u jedinstvenu Drugu futsal ligu – Facebook.com/KMFVranje2000)