ПУТ ОКО СВЕТА: Рајчевић с два гола води Национал ка финалу

Национал је против Новог времена, у првој полуфиналној утакмици плеј-офа Хрватске, неочекивано ходао ивицом амбиса, да би га спасао – Слободан Рајчевић. Србин – стрелац два одлучујућа гола, за велики корак ка завршној представи и одбрани титуле!

Почетак није слутио драму и врелу завршницу у дворани „Сутинска врела”, у Загребу. Шампион је на полувремену водио 2:0, погоцима Кристијана Чујеца у 13. и 17. минуту, другог после слободног ударца репрезентативца Србије. Али…

Ново вријеме је заблистало у наставку сусрета и преко Едуарда (2) и Ведрана Казазића стигло до потпуног преокрета. Тео Струње у трансу, Кујтим Морина у неверици… На семафору – 31. минут!

Национал је, ипак, показао величину. Кад је најтеже… Францо Јеловчић је 120 секунди од „хладног туша” поравнао резултат на маестралан начин, да би у последњих два минута на сцену ступио јунак – Слободан Рајчевић. Зрењанинац је, најпре, искористио асистенцију запаженог Јеловчића и вратио плавима капитал, затим и, 31. секунду пре завршног звука сирене, погодио далекометним хицем из свог казненог простора празну мрежу гостију, за коначних 5:3. Славље 200 присталица браниоца титуле могло је да почне, да подсетимо – за финале су потребне две победе!

 

Друга полуфинална утакмица између Новог времена и Национала на програму је у петак, у Макарској (20.00). У недељу ће реванш да одиграју и Футсал Динамо и Сплит Томи, у првом мечу славили су Далматинци 4:2.

И, да не останемо дужни… Слободан Рајчевић је, на жалост, остао једини од репрезентативаца Србије у борби за шампионски пехар. У Русији су херојски опроштај у четвртфиналу имали Миодраг Аксентијевић и Младен Коцић: тек у петој утакмици са својим Тјуменом морали су да пруже руке и честитају Газпром Југри, прошлогодишњем освајачу УЕФА Футсал купа, пласман у полуфинале.