PUT OKO SVETA: Rajčević s dva gola vodi Nacional ka finalu

Nacional je protiv Novog vremena, u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa Hrvatske, neočekivano hodao ivicom ambisa, da bi ga spasao – Slobodan Rajčević. Srbin – strelac dva odlučujuća gola, za veliki korak ka završnoj predstavi i odbrani titule!

Početak nije slutio dramu i vrelu završnicu u dvorani „Sutinska vrela”, u Zagrebu. Šampion je na poluvremenu vodio 2:0, pogocima Kristijana Čujeca u 13. i 17. minutu, drugog posle slobodnog udarca reprezentativca Srbije. Ali…

Novo vrijeme je zablistalo u nastavku susreta i preko Eduarda (2) i Vedrana Kazazića stiglo do potpunog preokreta. Teo Strunje u transu, Kujtim Morina u neverici… Na semaforu – 31. minut!

Nacional je, ipak, pokazao veličinu. Kad je najteže… Franco Jelovčić je 120 sekundi od „hladnog tuša” poravnao rezultat na maestralan način, da bi u poslednjih dva minuta na scenu stupio junak – Slobodan Rajčević. Zrenjaninac je, najpre, iskoristio asistenciju zapaženog Jelovčića i vratio plavima kapital, zatim i, 31. sekundu pre završnog zvuka sirene, pogodio dalekometnim hicem iz svog kaznenog prostora praznu mrežu gostiju, za konačnih 5:3. Slavlje 200 pristalica branioca titule moglo je da počne, da podsetimo – za finale su potrebne dve pobede!

 

Druga polufinalna utakmica između Novog vremena i Nacionala na programu je u petak, u Makarskoj (20.00). U nedelju će revanš da odigraju i Futsal Dinamo i Split Tomi, u prvom meču slavili su Dalmatinci 4:2.

I, da ne ostanemo dužni… Slobodan Rajčević je, na žalost, ostao jedini od reprezentativaca Srbije u borbi za šampionski pehar. U Rusiji su herojski oproštaj u četvrtfinalu imali Miodrag Aksentijević i Mladen Kocić: tek u petoj utakmici sa svojim Tjumenom morali su da pruže ruke i čestitaju Gazprom Jugri, prošlogodišnjem osvajaču UEFA Futsal kupa, plasman u polufinale.