Економски факултет је најбољи у футсалу на Универзитету у Београду!

Универзитетски футсал у Србији је веома активан, а у сарадњи са сајтом „Спортиндекс“ бележимо првог шампиона лиге Спортског удружења Универзитета у Београду.

Футсалери Економског факултета су тријумфовали против Правног факултета у узбудљивом финалу, у којем су велику подршку имале обе екипе, резултатом 3:2 (2:0). До овог успеха су стигли чврстом одбраном, коју је предводио голман Атанасковић и са сигурним Јововићем у нападу, који је дао два гола, док је једном стрелац био Радаковић. У пораженој екипи су мрежу затресли Матијевић и Минић.

Играчи Правног и Економског факултета пред почетак утакмице (фотографије: sportindeks.rs)

Правници су снажно кренули од првог минута утакмице у дворани у Раковици и наметнули свој ритам игре, а офанзиву су предводили Петров и Матијевић, чланови најбољих српских футсал екипа – ФОН-а, односно Економца. Обојица су и „на радару“ селектора репрезентације Србије Горана ИванчићаПетров није био део недавног окупљања и дуела са Црном Гором због повреде (против ЕКОФ-а је играо под ињекцијама), док је Матијевић играо у Београду и Врбасу после дупле круне са Економцем.

Међутим, напади Правника нису дали резултат, док је њихов противник стрпљиво чекао прилику и до полувремена стигао до два гола предности. Уз то, имао је пех да је крајем првог дела игре Радосављевић због повреде колена морао да напусти терен.

И у другом полувремену су већим делом Правници диктирали темпо, али им то није донело резултат. Шест минута пре краја заиграли су са голманом-играчем, то је искористио Јововић и дао, испоставило се на крају, одлучујући погодак, за 3:1 у том тренутку. Шутирао је са своје половине ка незаштићеној мрежи после одузете лопте.

Добро смо отворили утакмицу, са два гола која су била продукт чврсте игре у одбрани и брзе транзиције у напад. У другом полувремену смо имали осцилација, Правни је успео да нам да гол, али не и озбиљније да нас уздрма у наставку јер смо веровали у нашу одбрану и сјајног Атанасковића на голу и дошли до победе (Алекса Радисављевић, Економски факултет)

Тако је Економски факултет постао први футсал шампион Универзитета у Београду и то у дану када је капитен Атанасковић славио рођендан. Иначе, футсалери ове екипе су титулом са почетка ове недеље употпунили успешну сезону, пошто играју и у дресу КМФ Економиста, који се кроз београдско такмичење пласирао у јединствену Другу футсал лигу следеће сезоне.


ФИНАЛЕ ЛИГЕ СПОРТСКОГ УДРУЖЕЊА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ – ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ 3:2 (2:0)

Београд – Дворана: СЦ Раковица. Стрелци: 1:0 Јововић у 4, 2:0 Радаковић у 17, 2:1 Матијевић у 31, 3:1 Јововић у 35, 3:2 Минић у 36. минуту.

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ: Никола Атанасковић, Стефан Алексић, Марко Стаменковић, Предраг Поледица, Владимир Јововић, Младен Буњак, Владимир Ђорђевић, Игор Радаковић, Вујица Радосављевић, Алекса Радисављевић, Никола Дабић, Никола Ресимић, Милош Главоњић, Филип Грујић.

ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ: Марко Бадовинац, Никола Матијевић, Страхиња Петров, Филип Минић, Јован Ристановић, Никола Ристановић, Срђан Бркић, Иван Никитовић, Никола Вићић,  Александар Фриц, Игор Веселичић, Давид Петровић, Милан Цвејић, Михаило Цвејић.


Погледајте снимак финалне утакмице Економски факултет – Правни факултет (1:0 Јововић, на снимку акција од 15:30; 2:0 Радаковић – 38:10; 2:1 Матијевић – 1:12:40; 3:1 Јововић – 1:23:24; 3:2 Минић -1:25:30)

Musko finale EKOF – PRF

تم نشره بواسطة ‏‎Rtv Studentski Grad‎‏ في 22 مايو، 2017