Ekonomski fakultet je najbolji u futsalu na Univerzitetu u Beogradu!

Univerzitetski futsal u Srbiji je veoma aktivan, a u saradnji sa sajtom „Sportindeks“ beležimo prvog šampiona lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu.

Futsaleri Ekonomskog fakulteta su trijumfovali protiv Pravnog fakulteta u uzbudljivom finalu, u kojem su veliku podršku imale obe ekipe, rezultatom 3:2 (2:0). Do ovog uspeha su stigli čvrstom odbranom, koju je predvodio golman Atanasković i sa sigurnim Jovovićem u napadu, koji je dao dva gola, dok je jednom strelac bio Radaković. U poraženoj ekipi su mrežu zatresli Matijević i Minić.

Igrači Pravnog i Ekonomskog fakulteta pred početak utakmice (fotografije: sportindeks.rs)

Pravnici su snažno krenuli od prvog minuta utakmice u dvorani u Rakovici i nametnuli svoj ritam igre, a ofanzivu su predvodili Petrov i Matijević, članovi najboljih srpskih futsal ekipa – FON-a, odnosno Ekonomca. Obojica su i „na radaru“ selektora reprezentacije Srbije Gorana IvančićaPetrov nije bio deo nedavnog okupljanja i duela sa Crnom Gorom zbog povrede (protiv EKOF-a je igrao pod injekcijama), dok je Matijević igrao u Beogradu i Vrbasu posle duple krune sa Ekonomcem.

Međutim, napadi Pravnika nisu dali rezultat, dok je njihov protivnik strpljivo čekao priliku i do poluvremena stigao do dva gola prednosti. Uz to, imao je peh da je krajem prvog dela igre Radosavljević zbog povrede kolena morao da napusti teren.

I u drugom poluvremenu su većim delom Pravnici diktirali tempo, ali im to nije donelo rezultat. Šest minuta pre kraja zaigrali su sa golmanom-igračem, to je iskoristio Jovović i dao, ispostavilo se na kraju, odlučujući pogodak, za 3:1 u tom trenutku. Šutirao je sa svoje polovine ka nezaštićenoj mreži posle oduzete lopte.

Dobro smo otvorili utakmicu, sa dva gola koja su bila produkt čvrste igre u odbrani i brze tranzicije u napad. U drugom poluvremenu smo imali oscilacija, Pravni je uspeo da nam da gol, ali ne i ozbiljnije da nas uzdrma u nastavku jer smo verovali u našu odbranu i sjajnog Atanaskovića na golu i došli do pobede (Aleksa Radisavljević, Ekonomski fakultet)

Tako je Ekonomski fakultet postao prvi futsal šampion Univerziteta u Beogradu i to u danu kada je kapiten Atanasković slavio rođendan. Inače, futsaleri ove ekipe su titulom sa početka ove nedelje upotpunili uspešnu sezonu, pošto igraju i u dresu KMF Ekonomista, koji se kroz beogradsko takmičenje plasirao u jedinstvenu Drugu futsal ligu sledeće sezone.


FINALE LIGE SPORTSKOG UDRUŽENJA UNIVERZITETA U BEOGRADU

EKONOMSKI FAKULTET – PRAVNI FAKULTET 3:2 (2:0)

Beograd – Dvorana: SC Rakovica. Strelci: 1:0 Jovović u 4, 2:0 Radaković u 17, 2:1 Matijević u 31, 3:1 Jovović u 35, 3:2 Minić u 36. minutu.

EKONOMSKI FAKULTET: Nikola Atanasković, Stefan Aleksić, Marko Stamenković, Predrag Poledica, Vladimir Jovović, Mladen Bunjak, Vladimir Đorđević, Igor Radaković, Vujica Radosavljević, Aleksa Radisavljević, Nikola Dabić, Nikola Resimić, Miloš Glavonjić, Filip Grujić.

PRAVNI FAKULTET: Marko Badovinac, Nikola Matijević, Strahinja Petrov, Filip Minić, Jovan Ristanović, Nikola Ristanović, Srđan Brkić, Ivan Nikitović, Nikola Vićić,  Aleksandar Fric, Igor Veseličić, David Petrović, Milan Cvejić, Mihailo Cvejić.


Pogledajte snimak finalne utakmice Ekonomski fakultet – Pravni fakultet (1:0 Jovović, na snimku akcija od 15:30; 2:0 Radaković – 38:10; 2:1 Matijević – 1:12:40; 3:1 Jovović – 1:23:24; 3:2 Minić -1:25:30)

Musko finale EKOF – PRF

تم نشره بواسطة ‏‎Rtv Studentski Grad‎‏ في 22 مايو، 2017