Нишлије могу да буду поносне: Раднички 2010 суверено до првог места

Алфа и омега КМФ Раднички 2010 Ненад Вељковић – Кемпес  остварио је први зацртани циљ: прво место са младићима после само годину дана постојања најмлађег футсал клуба у Нишу и такмичења у трећелигашком рангу.

Почетком јуна прошле године основан је КМФ Раднички 2010 Ниш, идејни творци су били – Милан Тошић, Владимир Миловић и Ненад Вељковић.

Богато играчко и тренерско искуство Вељковић полако претаче у младе играче који га без поговора слушају. Кемпес је играо у свим футсал клубовима у Нишу, затим се отиснуо преко границе, прва дестинација у иностранству била му је Транава у Словачкој, потом  Танго Брно (Чешка). Почетак тренерског посла, поред играчке каријере, градио је у Калчи и ВИК Наисусу, да би се обрео и у Новом Пазару. Уследила је изненађујућа одлука – Финска, клуб Лијеона, где је две пуне сезоне био играч-тренер!

Протеклу сезону Раднички 2010 завршио је на првом месту на Истоку, Регионална футсал лига Фудбалског савеза Региона источне Србије – група север, уз 15 победа и само три пораза у 18 кола и импозантну гол разлику: 127-53!

За Раднички 2010 из Ниша су у сезони 2016/2017. играли: Душан Стојковић, Петар Николић, Марко Јовановић и Александар Цветковић (голмани), Милан Тошић, Данило Драгишић, Марко Обрадовић, Стефан Обрадовић, Виктор Васић, Андрија Станковић, Владимир Гоцић, Ђорђе Стојановић и Стефан Милосављевић.

Извукли смо максимум у односу на услове. Без термина, без пара… Од момака које су, малтене, сви отписали направили смо екипу која је, по мени, будућност футсала у Нишу (Вељковић)

Раднички 2010 има амбициозне планове за будућност: између осталог и школу футсала – пројекат на којем се ради већ дуже време и близу је коначне реализације.

Желимо да се појачамо са још неколико младих играча. Надамо се да ћемо побољшати услове за рад како бисмо били конкурентни за врх табеле. Најбитније – упознали смо момке са системима игре у одбрани у нападу, остаје да то усавршавамо (Вељковић)

Погледајте део једне од овосезонских дерби утакмица између Минерса из Мајданпека, који је такмичење завршио на другом месту Регионалне футсал лиге ФСРИС – Север и Радничког 2010.

Видео снимак – Здравко Чајка /Мајданпек/