Nišlije mogu da budu ponosne: Radnički 2010 suvereno do prvog mesta

Alfa i omega KMF Radnički 2010 Nenad Veljković – Kempes  ostvario je prvi zacrtani cilj: prvo mesto sa mladićima posle samo godinu dana postojanja najmlađeg futsal kluba u Nišu i takmičenja u trećeligaškom rangu.

Početkom juna prošle godine osnovan je KMF Radnički 2010 Niš, idejni tvorci su bili – Milan Tošić, Vladimir Milović i Nenad Veljković.

Bogato igračko i trenersko iskustvo Veljković polako pretače u mlade igrače koji ga bez pogovora slušaju. Kempes je igrao u svim futsal klubovima u Nišu, zatim se otisnuo preko granice, prva destinacija u inostranstvu bila mu je Tranava u Slovačkoj, potom  Tango Brno (Češka). Početak trenerskog posla, pored igračke karijere, gradio je u Kalči i VIK Naisusu, da bi se obreo i u Novom Pazaru. Usledila je iznenađujuća odluka – Finska, klub Lijeona, gde je dve pune sezone bio igrač-trener!

Proteklu sezonu Radnički 2010 završio je na prvom mestu na Istoku, Regionalna futsal liga Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije – grupa sever, uz 15 pobeda i samo tri poraza u 18 kola i impozantnu gol razliku: 127-53!

Za Radnički 2010 iz Niša su u sezoni 2016/2017. igrali: Dušan Stojković, Petar Nikolić, Marko Jovanović i Aleksandar Cvetković (golmani), Milan Tošić, Danilo Dragišić, Marko Obradović, Stefan Obradović, Viktor Vasić, Andrija Stanković, Vladimir Gocić, Đorđe Stojanović i Stefan Milosavljević.

Izvukli smo maksimum u odnosu na uslove. Bez termina, bez para… Od momaka koje su, maltene, svi otpisali napravili smo ekipu koja je, po meni, budućnost futsala u Nišu (Veljković)

Radnički 2010 ima ambiciozne planove za budućnost: između ostalog i školu futsala – projekat na kojem se radi već duže vreme i blizu je konačne realizacije.

Želimo da se pojačamo sa još nekoliko mladih igrača. Nadamo se da ćemo poboljšati uslove za rad kako bismo bili konkurentni za vrh tabele. Najbitnije – upoznali smo momke sa sistemima igre u odbrani u napadu, ostaje da to usavršavamo (Veljković)

Pogledajte deo jedne od ovosezonskih derbi utakmica između Minersa iz Majdanpeka, koji je takmičenje završio na drugom mestu Regionalne futsal lige FSRIS – Sever i Radničkog 2010.

Video snimak – Zdravko Čajka /Majdanpek/