Најбоље на Универзитету у Београду су футсалерке ФСФВ-а!

Футсалерке Факултета спорта и физичког васпитања су прве шампионке лиге Спортског удружења Универзитета у Београду. Оне су у финалној утакмици савладале Факултет организационих наука резултатом 7:0 (6:0) и тако потврдиле статус фаворита, пошто су оствариле максималан учинак и у првом делу сезоне.

Шампионке са победничким пехаром и медаљама (фотографије: sportindeks.rs)

Како преноси „Спортиндекс“, ФСФВ је до тријумфа дошао организованим и разноврсним нападима и чврстом игром у одбрани, од почетка утакмице је наметнуо свој ритам. Тако је већ до одласка на одмор било шест голова предности, а коначан резултат је поставила Милошевић, прва звезда ове утакмице са четири поготка, у 23. минуту. Имао је и ФОН своје прилике, али није стигао до почасног поготка.

Да је женски футсал итекако активан у Србији показало је и ово такмичење, па са оптимизмом може да се очекује скоро формирање првог званичног надметања сениорских националних тимова у футсалу за даме под окриљем УЕФА.

У мушкој конкуренцији, лигу Спортског удружења Универзитета у Београду је освојио Економски факултет, који је савладао Правни факултет резултатом 3:2.

Моје саиграчице заслужују похвале због игре током целе сезоне. Технички смо поткованија екипа од ФОН-а, мислим да смо чак и спремније од њих, иако не тренирамо много, али ипак смо се спремале када друге екипе нису. Честитала бих такође и својим другарицама са ФОН-а на фер и коректној борби. Мислим да су и оне биле добре, али и да су могле да пруже много више у овој утакмици (Барбара Изгаревић, капитен ФСФВ-а)


ФИНАЛЕ ЛИГЕ СПОРТСКОГ УДРУЖЕЊА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ФСФВ – ФОН 7:0 (6:0)

Београд – Дворана: СЦ Раковица. Стрелци: 1:0 Милошевић, 2:0 Изгаревић, 3:0 Милошевић, 4:0 Грујић, 5:0 Милошевић, 6:0 Бобић, 7:0 Милошевић.

ФАКУЛТЕТ СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА: А. Тришић, А. Крстић, Т. Грујић, Ј. Милетић, Т. Милошевић, Б. Изгаревић, М. Павловић, Т. Јелић, Е. Симић, И. Бобић.

ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА: А. Асановић, Д. Павловић, А. Костић, К. Еленков, Т. Дробњак, И. Богдановић, К. Јовановић, Ј. Панић, М. Армуш, Б. Павићевић, М. Панић, Ј. Јевремовић, М. Петровић, М. Дујовић.


Честитам мојој екипи на борбености и пласману у финале, што је био циљ ове сезоне. Дале смо све од себе. Похвале и нашим противницама због коректне игре, а посебно честитам капитену Барбари Изгаревић на победи (Марија Армуш, капитен ФОН-а)

Finale FSFV- FON

Finale ženske futsal lige Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu u kom će snage odmeeiti Ženski Futsal Klub FON i Fakultet Za Sport I Fizicko Vaspitanje

تم نشره بواسطة ‏‎Rtv Studentski Grad‎‏ في 22 مايو، 2017