Још један успешан тренинг футсал нада у Србобрану

КМФ Србобран и СО Србобран били су одлични домаћини селективног тренинга кадетских футсал играча из Војводине.

Селектор Владимир Јовановић и помоћник Марко Гавриловић имали су на располагању идеалне услове у спортској хали у Србобрану. Одзив играча био је бољи него претходног пута у Кули, када су, такође. играчи рођени 2000, 2001. и 2002. године били на проби за шири састав кадетске футсал репрезентације Србије (U17).

Селекторски тандем ЈовановићГавриловић, уз тренера голмана Мандића, имао је овог пута увид у могућности двојице чувара мреже и 18 играча, уз ангажовањe и четири актуелна кадетска репрезентативца Србије. Присутни су били таленти из Новог Сада, Суботице, Зрењанина, Бечеја, Куле, Новог Бечеја и Качарева.

Остаје жал што на трибинама није било више тренера из футсал клубова Војводине, имали би шта да виде и науче из приказаног.

С друге стране, ФС Војводине би требало да покрене од наредне такмичарске сезоне и кадетску футсал лигу у договору с клубовима, као што је то већ урадио ФС Региона Западне Србије.

БУЂЕЊЕ ВОЈВОДИНЕ: Детаљ с тренинга ФОТО: Србобран Данас

Успех кадетске репрезентације у Врњачкој Бањи само је доказ више да је футсал кренуо у наглу експанзију: Србија је сигурно плодно тле за нове мађионичаре на петопарцу.

База играча мора да се прошири, у плану су и пријатељске утакмице са селекцијама старости до 17 година из окружења.