Još jedan uspešan trening futsal nada u Srbobranu

KMF Srbobran i SO Srbobran bili su odlični domaćini selektivnog treninga kadetskih futsal igrača iz Vojvodine.

Selektor Vladimir Jovanović i pomoćnik Marko Gavrilović imali su na raspolaganju idealne uslove u sportskoj hali u Srbobranu. Odziv igrača bio je bolji nego prethodnog puta u Kuli, kada su, takođe. igrači rođeni 2000, 2001. i 2002. godine bili na probi za širi sastav kadetske futsal reprezentacije Srbije (U17).

Selektorski tandem JovanovićGavrilović, uz trenera golmana Mandića, imao je ovog puta uvid u mogućnosti dvojice čuvara mreže i 18 igrača, uz angažovanje i četiri aktuelna kadetska reprezentativca Srbije. Prisutni su bili talenti iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Bečeja, Kule, Novog Bečeja i Kačareva.

Ostaje žal što na tribinama nije bilo više trenera iz futsal klubova Vojvodine, imali bi šta da vide i nauče iz prikazanog.

S druge strane, FS Vojvodine bi trebalo da pokrene od naredne takmičarske sezone i kadetsku futsal ligu u dogovoru s klubovima, kao što je to već uradio FS Regiona Zapadne Srbije.

BUĐENJE VOJVODINE: Detalj s treninga FOTO: Srbobran Danas

Uspeh kadetske reprezentacije u Vrnjačkoj Banji samo je dokaz više da je futsal krenuo u naglu ekspanziju: Srbija je sigurno plodno tle za nove mađioničare na petoparcu.

Baza igrača mora da se proširi, u planu su i prijateljske utakmice sa selekcijama starosti do 17 godina iz okruženja.