Повратак легенде: Коњарник поново на футсал мапи

Пре 13 година Коњарник је достигао врхунац, са Марбом се борио за шампионску титулу, излазак на главну европску сцену и после неизвесног двомеча ипак морао да се задовољи статусом вицешампиона Србије и Црне Горе у сезони 2003/2004. Играо је овај клуб још годинама у елитном рангу такмичења, дуго чувао тај статус, а онда кратко био и друголигаш пре повлачења.

После вишегодишње паузе, људи који су стајали иза освајача многих турнира и једног од најстаријих клубова на нашим просторима, основаног 1980. године, одлучили су да активирају ово добро познато име на Скупштини клуба одржаној прошле недеље, па ће се од јесени такмичити у лиги Фудбалског савеза Београда.

Познати су и челни људи, па ће тако председник новог трећелигаша бити Марко Ђорђевић, потпредседник Мирко Вујовић, директор Звездан Мирковић, спортски директор Милан Андрић, директор млађих категорија Живислав Ђелмаш, а генерални секретар Милош Милић.

Од 18. до 27. августа Коњарник ће организовати турнир у футсалу у београдској Основној школи „Стеван Синђелић“, у циљу промоције клуба и овог спорта, а у распореду првог дана је и ревијална утакмица селекција сајтова „Футсал Србија“ и „Футсал Балкан“, које ће са клупа предводити Милош Алиловић и Дејан Мајес.

На клупи ће поново бити Зоран Жигић, познатији по надимку Мики Капело, прошлосезонски тренер Обилића, који је синоним за КМФ Коњарник.

– Таворили смо годинама, није нас било у такмичењима и одлучили смо да кренемо из почетка. Фокусираћемо се на омладинску школу, желимо да стварамо играче за први тим, полако, без притиска. У екипи ће бити и играчи из Обилића, који су се такмичили прошле сезоне у Другој футсал лиги – Београд и који се не одлуче за одлазак у неки од клубова из вишег ранга. Коњарник је заслужио да има стабилног лигаша, овај крај има велику традицију у футсалу. Наша је жеља да афирмишемо вредности овог спорта, да склонимо децу са улице и да сутра неки од њих буду нови асови у фудбалу и футсалу, да крену стопама Зорана Мирковића, Игора Ташевског, Луке Стојановића… – рекао је Жигић.