Првак Либана се за Азијску Лигу шампиона припрема на Златибору: „кривци” Ђедовић и Томић

Банк ов Бејрут, најбољи тим Либана, за Азијску Лигу шампиона припрема се на Златибору!

Чудно, али – само на први поглед, за неупућене у позадину: првака блискоисточне земље с кедровим листом на застави предводе Срби – тренер Дејан Ђедовић и репрезентативац Драган Томић!

Отуд, овдашња планинска лепотица као логичан избор за дрил уочи важног такмичења: од 20. до 30. јула у Вијетнаму.

– На Златибору имамо идеалне услове за рад. Дошли смо 8, остаћемо до 18. јуна. Уживамо у хотелу „Мона” – каже Дејан Ђедовић, српски стручњак са епитетом најтрофејнијег тренера Либана.

Банк ов Бејрут је повише Ужица и Чајетине одиграо две контролне утакмице и забележио – две победе.

Прво је пао Металац Колорадо, нови члан јединствене Друге лиге – 8:1, голове за Либанце постигли су Теич 4, Томић, Хамуд, Коукеиан и Кутани, док је част Милановчана спасао Душан Николић.

Затим, бољем је морао да честита и РБ Ваљево, дебитант у елити, уз нијансу јачи отпор – 8:3, за место у рубрици „стрелци”: Кобеиши 3, Зеид 2, Томић, Сиси и Каирелдине код победника, односно Миловановић, Тојчић и Марковић код пораженог.

ПРИЈАТЕЉИ: Банк ов Бејрут и РБ Ваљево пред меч на Златибору ФОТО: Дејан Ђедовић / лична архива

Банк ов Бејрут ће сутра на Златибору одиграти и трећу, последњу пријатељску утакмицу током боравка у Србији. Противник му је Титоград, шампион Црне Горе.

Дејан Ђедовић је у стручни стожер, припремајући се за велико такмичење, кооптирао још двојицу Срба:

– Са нама су и Марко Куриџа, фитнес тренер из Војводине и легендарни Зоран Ћела Ракићевић, мајстор у раду с голманима.

Банк ов Бејрут представљаће Либан у Азијској Лиги шампиона, у Вијетнаму. У Хо Ши Мин Ситију надметаће се 14 екипа, распоређених у четири групе, две са четири и две са по три учесника. Ривали Ђедовићу и Томићу биће Чонбури блу вејв с Тајланда и Алмалик из Узбекистана. Друго место било би довољно за пласман у четвртфинале…

– Појачали смо се, дошао нам је Бахроз Јафари, репрезентативац Ирана, играо је у Шпанији за Бурелу. Прикључиће нам се тек по повратку у Бејрут – открива Дејан Ђедовић.

Не сумњамо – златиборски лековити ваздух пријаће Либанцима, због Срба – држимо им „фиге”!

ФОТОГРАФИЈЕ: Дејан Ђедовић / лична архива