Одлуке ИО ФСС: Плеј-оф, бараж за опстанак, Савез рефундира трошкове службених лица!

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије донео је ове недеље низ одлука значајних за домаћи футсал у следећој сезони, пошто је усвојио предлоге Футсал комисије ФСС.

Усвојене су пропозиције такмичења на нивоу ФСС, календар за предстојећу сезону, као и одлука о рефундацији трошкова службених лица за обе футсал лиге, што је од великог значаја за клубове.

Прва футсал лига са 12 клубова почеће 29. септембра и трајаће до 30. априла 2018. године, после чега следи доигравање за титулу – од 4. маја до најкасније 11. јуна 2018. У првом колу ће се такмичити екипе које се пласирају од 3. до 6. позиције, а у полуфиналу ће се прикључити најбоље две. Победник сваког дуела добиће се после две утакмице.

Куп Србије почеће у пролећном делу сезоне, утакмицама осмине финала 7. марта, а финале је заказано за 2. мај. Домаћина ће одредити ФСС на основу кандидатура.

Друга футсал лига почеће такође 29. септембра и трајаће до 30. априла 2018. године, а учествоваће 12 клубова, који ће играти 22 кола. Четири најслабије екипе преселиће се у регионална такмичења, у којима ће, иначе, у сезони 2017/18 бити најмање по осам или више клубова.

Новост је и увођење баража између лига, па ће тако у Прву футсал лигу пласман директно обезбедити најбоља друголигашка екипа, а испашће последњи на табели елитног такмичења. Десети и једанаести из Прве футсал лиге играће за опстанак са друге две најбоље екипе из Друге футсал лиге Србије.