Футсал наде Србије победиле вршњаке из Словеније у Љубљани пред ЕП

Дечаци футсалери из Србије (играчи до 13 година) одиграли су у Љубљани пријатељску утакмицу против вршњака из словеначке престонице, и победили са 4:2 пред предстојећи УЕФА Футсал ЕУРО који ће се одржати почетком 2018. године у Арени Стожице.

Играчи и селектор Коста Марковић  били су стационирани у Чатежу, неких 100 км од Љубљане. Утакмица је одиграна у спортском комплексу Стожице у склопу програма и предаје штафете за Футсал Еуро 2018 који се крајем јануара одржава у Словенији. Млади орлићи водили су константно, за вођство 1:0 погодио је Живановић, да би предност дуплирао Јевтић. Потом су домаћини смањили на 2:1. За поновно вођство орлића од 3:1 прецизан је био млађани Божовић. Опет су домаћини припретили и смањили за 3:2. Да би коначан резултат 4:2 за футсал наде Србије поставио Кнежевић.

Мигуелин – промотер УЕФА футсал Еуро Словенија 2018

 

Селектор футсал селекције Србије У13  Коста Марковић иначе је играч играч РБ из Ваљева, и тренер млађих категорија у истоименом клубу из Ваљева. По повретку у Србију селектор Марковић је био задовољан смештајем, самом утакмицом као и гостопримством у Словенији. Сматра да ови момци имају још много да уче и напредују…

 

 

Србија и Београд, као и Фудбалски савез Србије, били су сјајни организатори последњег футсал шампионата Европе, а Словенија ће да угости најбоље европске селекције од 30. јануара до 10. фебруара наредне године.

Сениорска футсал репрезентација Србије ће сазнати име ривала у баражу који је на програму 10. и 24. септембра ове године.

Организатори су припремили велики спектакл, специјални гост био је Мигуел Саиаго МартиМигуелин у свету футсала, званично најбољи играч последњег УЕФА Футсал ЕУРО у Београду.

(Фото – архива КМФ РБ Ваљево)