ФУТСАЛ КУП: Добар жреб за Економац, вицешампион Европе у Крагујевцу

Првак Србије Економац дочекаће у Крагујевцу актуелног вицешампиона Европе – Спортинг из Лисабона, Никарс Ригу из Летоније и Керсона из Украјине на турниру Групе 3 Футсал купа у периоду између 10. и 15. октобра. То је исход жреба одржаног у седишту УЕФА у швајцарском граду Ниону.

Имајући у виду имена других потенцијалних ривала, може се рећи да је наш најтрофејнији клуб имао среће.

– Задовољан сам жребом. Група је таман, по мери, квалитетна, али не и најјача могућа. Избегли смо тимове из Шпаније из првог шешира, као и теже ривале из трећег – из Италије и Португала. Имајући у виду квалитет екипа, реално је да се боримо за друго место, али још је рано да се говори о томе, пошто има још много времена до тих утакмица – рекао је тренер Економца Предраг Рајић.

Парове Футсал купа, као и претходно баража за ЕП, извлачио је легендарни голман репрезентације Шпаније и Интер Мовистара Луис Амадо. Представник Економца у Ниону је био први човек овог клуба Верољуб Дугалић.

У измењеном систему такмичења у Футсал купу први пут учествује 56 екипа, међу којима и вицешампиони три најјаче земље поред Шпаније, која је обезбедила два представника чињеницом да има првака Европе – Интер. Такође, од ове године ниједна екипа није директно у Елитној рунди, а у другој фази такмичења су тимови подељени у две стазе.

У Стази А, у којој је и наш шампион, налази се 11 најбољих клубова Европе, као и они који су по коефицијенту пласирани између 16. и 19. места на ранг-листи УЕФА. Пласман у Елитну рунду избориће по три најбоље екипе из сваке од четири групе.

У Стази Б су екипе које се налазе од 12. до 15. и од 20. до 23. места по коефицијенту на ранг-листи УЕФА, као и победници осам група Прелиминарне фазе такмичења, која је на програму од 22. до 27. августа. Победници четири групе из Стазе Б играће у Елитној рунди.

У Прелиминарној рунди надметаће се 32 екипе подељене у осам група.

Жреб за Елитну рунду такмичења биће одржан 19. октобра, турнири ће бити одиграни између 21. и 26. новембра, а пласман на завршни турнир обезбедиће победници четири групе. Нови шампион Европе биће познат у другој половини априла 2018. године.

(Фото: screenshot и twitter.com/uefafutsal)