ПАВИЋЕВИЋ: Чеси су талични, али ни срећа им неће помоћи; ИВАНЧИЋ: Добро што је реванш код нас

Репрезентација Србије у баражу за Европско првенство у Словенији 2018. играће против – Чешке!

Епилог жреба у Ниону, заједничког суда Бојана Павићевића и Горана Иванчића: „могло је и горе, могло је и боље”!

Куглице у Швајцарској завртео је Луис Амадо, легендарни голман Шпаније и Интер Мовистара. И, спојио цедуљице: Чешка – Србија, Француска – Хрватска, Румунија – Грузија и Мађарска – Пољска.

– Добро је што нисмо извукли Хрвате, али – сигуран сам да су они срећнији због тога – прва је реакција Бојана Павићевића, координатора за футсал ФСС, директно из Ниона.

Оквирно, познати су и термини утакмица: од 10. до 13. и од 24. до 27. септембра.

– Имамо проблем: у Нишу се одржава сајам. Ако не успемо да га померимо за дан, могуће је да потражимо и алтернативно решење. Штета!

Чешка је у квалификацијама, у Алматију, победила Данску (5:4) и Македонију 7:3, док је поражена од домаћина Казахстана (0:3), за друго место у Групи Ф.

Чеси ће у првом мечу да буду домаћини у месту 60 километара удаљеном од Прага.

– Извукли смо озбиљног противника, одличног у квалификацијама. Причао сам са делегатом УЕФА, једва су поражени од Казахстана. Надам се да ћемо да прођемо, озбиљно радимо и заслужујемо да учествујемо на ЕП.

Бојан Павићевић је одувек вртео главом када се помене – Чешка. Ево и због чега:

– Невероватно колико су ти људи талични, али сада им ни срећа неће помоћи!

Имамо шансе, квалитетнији смо. Драго ми је што реванш играмо у Србији.  Чеси су добар колектив, али је и код њих дошло до смене генерација. Уколико будемо здрави и у форми, пролазимо на ЕП! (Марко Перић)

Слично као и чувени капитен размишља и Горан Иванчић, селектор Орлова:

– Мало пре сам се чуо с Павићевићем: могло је боље, могле је горе. Потенцијалне ривале по пожељности поделио сам у три шешира: надао сам се Грузији и Румунији, хтео да избегнемо Хрватску, у средину ставио Чешку, Француску и Мађарску. Добро што је прва утакмица у гостима.

Наш стручњак већ прикупља податке о ривалу:

– Чеси су стални учесници великих такмичења. Јаки су и као савез, имају свог човека у футсал комитету. Боља опција је што је реванш код нас, али – мораћемо да се сачувамо од жутих картона, петорица играча су у опасности од суспензије. Лоша ствар је и што нема УЕФА термина за одигравање пријатељских утакмица и што нам поједини репрезентативци још немају клубове.

Герчак, Р. Мареш, Решетар, Сидлер, Јановски, Цупак, Заруба, Хрдина, Словачек, Кудељка, Д. Дрозд, Ковач, Белеј, Вахала (Чешка у квалификацијама код селектора Томаша Њумана)

Горан Иванчић, креатор успеха Србије у квалификацијама у Елблагу, закључује:

– У баражу је све могуће, али надам се да ћемо проћи!

Орлови сањају место у друштву осам репрезентација које су већ обезбедиле учешће на ЕП у Словенији 2018. (Љубљана, 30. јануар – 10. фебруар): домаћина Словеније, Италије, Азербејџана, Украјине, Португала, браниоца титуле Шпаније, Казахстана и Русије!