Пун гас шампиона: Економац довео појачања и на терену и у управи!

Доскорашњи чланови прошлосезонског вицешампиона Србије – Еуро мотуса, као и Бразилац из руског Сибирјака, који је раније играо заједно са првим голманом нашег националног тима Миодрагом Аксентијевићем у казахстанском Тулпару, прва су појачања Економца у летњем прелазном року. Јован Лазаревић (19), Симеун Копања (27) и Да Мата Феитоса Талес (29) имају јасан задатак – да одбране дуплу круну и задрже висок рејтинг у европским оквирима, а можда направе и корак даље.

Економац је веома амбициозно ушао у пројекат за следећу сезону, а томе је значајно допринело и појачање у управи најуспешнијег српског клуба свих времена. Наиме, нови потпредседник и спортски директор је Тургај Фарзалијев, некадашњи први човек Фенербахчеа из Бакуа, који је водио садашњи тренер Економца Предраг Рајић.

Крагујевчани ће се окупити 17. јула у дворани „Језеро“, а недељу дана касније ће отићи на Златибор на други део припрема.

– У том клубу сам дебитовао као тренер и сарађивали смо на најбољи могући начин. Волео је ту екипу, али је био незадовољан радом тамошње федерације, што је довело до гашења Фенербахчеа. Остала је велика жеља да поново сарађује са мном и предложио сам му да дође у Економац, који је прави пример врхунског колектива, на челу са председником Верољубом Дугалићем. То је прихватио са задовољством, па је постао наше велико појачање овог лета. Његов допринос је велики у ангажовању нових, одличних играча, а тек је почетак прелазног рока. Лазаревић и Копања су познати домаћој јавности, а Талес је искусни универзалац који има много тога да прикаже и од којег много очекујемо – рекао је Рајић.

За сада су у клуб дошла тројица играча у летњем прелазном року, а отишла су шесторица. То су: Предраг Јовановић, Слободан Јањић, Нинослав Алексић, Дарко Ристић, Бразилац Адолфо Кауе Насцименто Да Силва и Украјинац Јевхен Ваљенко.

Фото: Радост Крагујевчана после освајања шампионске титуле (извор: Ip Sportmedia)