Рајко Катанић комесар за суђење обе футсал лиге ФСС

Оно што се и очекивало, добило је и потврду на заседању одржаном 17.07. текуће године Одбора за хитна питања ФС Србије – Рајко Катанић ће обављати функцију комесара за суђење Прве и Друге футсал лиге за такмичарску 2017/2018. сезону.

Потврду ове информације и осталих које су донете на седници Одбора за хитна питања ФСС можете видети овде.

Листа судија Прве футсал лиге Србије 2016/2017. (Фото: Б. Правиловић)

Нимало лак и одговоран посао чека Рајка Катанића јер ће сада по први пут листа футсал судија бити јединствена за обе лиге. Ако се узме у обзир да је у протеклој сезони Прве футсал лиге Србије свега 23 а било их је 31 на почетку сезоне, судије делило правду у пролећном делу (потребно је било ангажовати 18 по колу, тј. по три судије на шест утакмица) јасно је да ће се листа морати проширити и подмладити али постепено јер је неопходно одржати квалитет на свим утакмицама у обе лиге.

Очекује се да ће струковне судијске организације региона Истока, Запада, Војводине и Београда предложити најмање по четири или пет перспективних делиоца правде који ће моћи да суде футсал у обе лиге, а треба напоменути да ће опет бити и кадетска футсал такмичења по регионима па ће и овде бити места за младе футсал судије да се кале…

(Фото: архива ФСС – Рајко Катанић и Раденко Бошковић)