ЕКОНОМАЦ ПРЕДСТАВИО ТИМ: Стигли и Рајчевић и Сорокин!

Шампион Србије је данас званично промовисао тим за сезону 2017/18, у просторијама матичног Економског факултета у Крагујевцу. Од раније су позната три појачања Економца – Јован Лазаревић (19), Симеун Копања (27) и Да Мата Феитоса Талес (29), а њима су се прикључили репрезентативац Украјине Дмитро Сорокин (29) из Локомотиве Харков и искусни члан нашег националног тима Слободан Рајчевић (32), повратник у Крагујевац из редова загребачког Национала.

– О Рајчевићу се практично све зна и, имајући у виду његове игре у Националу, очекујем да буде један од главних ослонаца наше екипе. Сорокина смо пратили дуже време. Уз Дениса Овсијаникова је био најбољи појединац Украјине на Европском првенству у Београду прошле године и у претходном периоду смо се уверили да нам може бити од великог значаја – рекао је тренер Економца Предраг Рајић.

Амбиције су увек највеће на домаћој сцени, али мене пре свега занима Лига шампиона. Када смо се договарали о доласку, причали смо о европским утакмицама и Фајнал-фору. Покушавали смо и раније и сада сам се вратио да покушамо поново. Верујем да имамо квалитет, да можемо. (Слободан Рајчевић)

Предводник Крагујевчана је нагласио значај континуитета.

– Од свих појачања очекујемо много, а као прво, основни квалитет Економца су играчи који су већ годинама на окупу и који су изнели терет очекивања у претходној сезони на прави начин. Није немогуће да се још појачамо, али о томе ћемо накнадно. Такође, сви играчи који су отишли из клуба, њих шесторица, нису отишли зато што немају квалитет за Економац, напротив, већ зато што ће у актуелној поставци на другом месту имати већу минутажу – истакао је Рајић.

После неколико година смо окупили тим какав увек желимо да имамо у Економцу. Од ове сезоне очекујемо много више него што је било у претходној. Поред одбране трофеја на домаћој сцени, то се, пре свега, односи на резултат у Европи, где желимо да направимо корак даље. Имамо састав који то може да изнесе (Верољуб Дугалић, председник Економца)

После недељу дана припрема у Крагујевцу, представници најуспешнијег српског клуба свих времена се селе на Златибор, где ће тренирати до 5. августа. По повратку, а до почетка сезоне у плану је одигравање десетак припремних утакмица. Шампионат Србије почеће крајем септембра, док је у првој половини октобра Економац домаћин турнира Футсал купа.

Стручни штаб Економца са председником Верољубом Дугалићем (фотографије: КМФ Економац)