Економац све јачи: Стиже бивши играч Барселоне и Каирата!

Економац је одлучио да овог лета направи тим снова. После Јована Лазаревића (19) и Симеуна Копање (27) из угашеног вицешампиона Србије Еуро мотуса, Да Мате Феитосе Талеса (29) из руског Сибирјака, репрезентативца Украјине Дмитра Сорокина (29) из Локомотиве Харков и искусног члана националног тима Србије Слободана Рајчевића (32) из загребачког Национала, као и новог потпредседника и спортског директора Тургаја Фарзалијева, у сезону 2017/18 кренуће и са Игором Рафаелом Лимом де Соузом (33).

Економац се налази на припремама на Златибору до суботе, а Игор ће се прикључити по повратку екипе у Крагујевац и дебитоваће током серије припремних утакмица које очекују шампиона Србије овог лета.

Овај бразилски играч, родом из Форталезе, стиже из редова Каирата, са којим је прошле сезоне био учесник завршног турнира Футсал купа и освојио треће место на домаћем терену. Оно што је још значајније у његовој каријери, са Казахстанцима има титулу првака Европе из 2015, када је дао последњи гол за ту екипу у победи над Барселоном у финалу (3:2). Претходно, баш са гигантом из Каталоније, два пута је подизао исти трофеј (2012. и 2014. године). По доласку у Шпанију из Бразила, прво је носио дрес Кахе Сеговије.

Легендарни репрезентативац наше земље, најбољи стрелац Европског првенства у Португалу 2007. године, Предраг Рајић, сада тренер Економца, прославио је почетком ове недеље 44. рођендан – радно на Златибору.

Сада је део пројекта Економца, који сања о месту међу четири најбоље екипе у Европи, где до сада није стигао ниједан наш клуб. Једино је репрезентација достигла те висине прошле године на континенталном шампионату у Београду. Чини се да Крагујевчани никада нису били спремнији за остварење сна. Шампионат Србије почеће крајем септембра, док је у првој половини октобра Економац домаћин турнира Футсал купа.

(Фото: Челни људи Економца Верољуб Дугалић и Тургај Фарзалијев са тренером Предрагом Рајићем на припремама на Златибору – извор: КМФ Економац)