Ekonomac sve jači: Stiže bivši igrač Barselone i Kairata!

Ekonomac je odlučio da ovog leta napravi tim snova. Posle Jovana Lazarevića (19) i Simeuna Kopanje (27) iz ugašenog vicešampiona Srbije Euro motusa, Da Mate Feitose Talesa (29) iz ruskog Sibirjaka, reprezentativca Ukrajine Dmitra Sorokina (29) iz Lokomotive Harkov i iskusnog člana nacionalnog tima Srbije Slobodana Rajčevića (32) iz zagrebačkog Nacionala, kao i novog potpredsednika i sportskog direktora Turgaja Farzalijeva, u sezonu 2017/18 krenuće i sa Igorom Rafaelom Limom de Souzom (33).

Ekonomac se nalazi na pripremama na Zlatiboru do subote, a Igor će se priključiti po povratku ekipe u Kragujevac i debitovaće tokom serije pripremnih utakmica koje očekuju šampiona Srbije ovog leta.

Ovaj brazilski igrač, rodom iz Fortaleze, stiže iz redova Kairata, sa kojim je prošle sezone bio učesnik završnog turnira Futsal kupa i osvojio treće mesto na domaćem terenu. Ono što je još značajnije u njegovoj karijeri, sa Kazahstancima ima titulu prvaka Evrope iz 2015, kada je dao poslednji gol za tu ekipu u pobedi nad Barselonom u finalu (3:2). Prethodno, baš sa gigantom iz Katalonije, dva puta je podizao isti trofej (2012. i 2014. godine). Po dolasku u Španiju iz Brazila, prvo je nosio dres Kahe Segovije.

Legendarni reprezentativac naše zemlje, najbolji strelac Evropskog prvenstva u Portugalu 2007. godine, Predrag Rajić, sada trener Ekonomca, proslavio je početkom ove nedelje 44. rođendan – radno na Zlatiboru.

Sada je deo projekta Ekonomca, koji sanja o mestu među četiri najbolje ekipe u Evropi, gde do sada nije stigao nijedan naš klub. Jedino je reprezentacija dostigla te visine prošle godine na kontinentalnom šampionatu u Beogradu. Čini se da Kragujevčani nikada nisu bili spremniji za ostvarenje sna. Šampionat Srbije počeće krajem septembra, dok je u prvoj polovini oktobra Ekonomac domaćin turnira Futsal kupa.

(Foto: Čelni ljudi Ekonomca Veroljub Dugalić i Turgaj Farzalijev sa trenerom Predragom Rajićem na pripremama na Zlatiboru – izvor: KMF Ekonomac)