Остаје у Либану и следеће сезоне: Чизмар потписао за Луејзи

Либан је постала обећана земља за српске интернационалце у футсалу. Прошле сезоне су шампионску титулу освојили тренер Дејан Ђедовић и Драган Томић, стигли су и до четвртфинала Азијске лиге шампиона, где су поражени од најбоље екипе Ирана и каснијег континенталног вицепрвака (Санаје Гити Пасанд из Есфахана), а у Купу Либана је пехар подигао Владимир Лазић.

Део те колоније је и Борис Чизмар (32), искусни интернационалац и бивши репрезентативац наше земље, који је са Орловима учествовао на највећим такмичењима. Раније у Либану је играо на главној континенталној сцени са екипом Ал Садаке, прошле сезоне је био члан друголигашког тома ЈСК, а ове недеље је потписао уговор са Луејзијем, амбициозном екипом која се пласирала у елитни ранг такмичења као најбољи друголигаш из сезоне 2016/17. Такође, била је ове године финалиста горе поменутог националног купа.

Овај тим, који је део бројног спортског друштва у оквиру највећег универзитета у Либану, у шампионат улази са циљем да заигра у финалу плеј-офа земље у којој је последњих година најуспешнији Банк ов Бејрут.

(фото: Борис Чизмар у дресу репрезентације Србије – приватна архива)