Ostaje u Libanu i sledeće sezone: Čizmar potpisao za Luejzi

Liban je postala obećana zemlja za srpske internacionalce u futsalu. Prošle sezone su šampionsku titulu osvojili trener Dejan Đedović i Dragan Tomić, stigli su i do četvrtfinala Azijske lige šampiona, gde su poraženi od najbolje ekipe Irana i kasnijeg kontinentalnog viceprvaka (Sanaje Giti Pasand iz Esfahana), a u Kupu Libana je pehar podigao Vladimir Lazić.

Deo te kolonije je i Boris Čizmar (32), iskusni internacionalac i bivši reprezentativac naše zemlje, koji je sa Orlovima učestvovao na najvećim takmičenjima. Ranije u Libanu je igrao na glavnoj kontinentalnoj sceni sa ekipom Al Sadake, prošle sezone je bio član drugoligaškog toma JSK, a ove nedelje je potpisao ugovor sa Luejzijem, ambicioznom ekipom koja se plasirala u elitni rang takmičenja kao najbolji drugoligaš iz sezone 2016/17. Takođe, bila je ove godine finalista gore pomenutog nacionalnog kupa.

Ovaj tim, koji je deo brojnog sportskog društva u okviru najvećeg univerziteta u Libanu, u šampionat ulazi sa ciljem da zaigra u finalu plej-ofa zemlje u kojoj je poslednjih godina najuspešniji Bank ov Bejrut.

(foto: Boris Čizmar u dresu reprezentacije Srbije – privatna arhiva)