Комплетиране лиге: Нова шанса за Јастребац у елити, Српска Београд друголигаш

После вишемесечне неизвесности, познато је како ће бити комплетиране Прва и Друга футсал лига, а озваничење одлуке се очекује на следећој седници Извршног одбора Фудбалског савеза Србије.

Уместо угашеног вицешампиона Србије Еуро мотуса, члан елитног такмичења и следеће сезоне биће екипа Јастрепца из Блаца, која је пролетос завршила прва испод црте на табели, када је реч о опстанку. Тако ће и у 2017/18 играти са Економцем из Крагујевца, ФОН-ом и екипом Само право из Београда, Смедеревом, Новом Пазовом, Калчом Меморис из Ниша, Новим Пазаром, Деусом Ролопластом Мошићем из Сремске Митровице, Пиротом, екипом РБ из Ваљева и Интернационалом из Новог Сада.

У Другој футсал лиги, новоформираном такмичењу под окриљем ФСС, надметаће се Сопот и Економист из главног града Србије, Металац Колорадо из Горњег Милановца, Летећи Холанђанин из Врбаса, Коперникус САС из Зрењанина, Викинг из Руме, Форум из Вршца, Пожаревац, Ивањица, Пут инжењеринг из Ниша, Врање и – Српска Београд. Ова екипа ће попунити упражњено место Јастрепца као четвртопласирани тим из прошле сезоне Друге футсал лиге – Београд, односно из матичног региона Еуро мотуса (прве три су биле Само право, Сопот и Економист).

Такмичење у Првој и Другој футсал лиги почеће крајем септембра, а о томе које промене очекују српски клупски футсал до краја ове деценије већ смо писали овде.