Kompletirane lige: Nova šansa za Jastrebac u eliti, Srpska Beograd drugoligaš

Posle višemesečne neizvesnosti, poznato je kako će biti kompletirane Prva i Druga futsal liga, a ozvaničenje odluke se očekuje na sledećoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Umesto ugašenog vicešampiona Srbije Euro motusa, član elitnog takmičenja i sledeće sezone biće ekipa Jastrepca iz Blaca, koja je proletos završila prva ispod crte na tabeli, kada je reč o opstanku. Tako će i u 2017/18 igrati sa Ekonomcem iz Kragujevca, FON-om i ekipom Samo pravo iz Beograda, Smederevom, Novom Pazovom, Kalčom Memoris iz Niša, Novim Pazarom, Deusom Roloplastom Mošićem iz Sremske Mitrovice, Pirotom, ekipom RB iz Valjeva i Internacionalom iz Novog Sada.

U Drugoj futsal ligi, novoformiranom takmičenju pod okriljem FSS, nadmetaće se Sopot i Ekonomist iz glavnog grada Srbije, Metalac Kolorado iz Gornjeg Milanovca, Leteći Holanđanin iz Vrbasa, Kopernikus SAS iz Zrenjanina, Viking iz Rume, Forum iz Vršca, Požarevac, Ivanjica, Put inženjering iz Niša, Vranje i – Srpska Beograd. Ova ekipa će popuniti upražnjeno mesto Jastrepca kao četvrtoplasirani tim iz prošle sezone Druge futsal lige – Beograd, odnosno iz matičnog regiona Euro motusa (prve tri su bile Samo pravo, Sopot i Ekonomist).

Takmičenje u Prvoj i Drugoj futsal ligi počeće krajem septembra, a o tome koje promene očekuju srpski klupski futsal do kraja ove decenije već smo pisali ovde.