Орлићи, спремите се: Квалификације за Олимпијске игре младих у Врњачкој Бањи!

Одлична вест из УЕФА за српски футсал је стигла ове недеље. Србија је добила организацију једног од квалификационих турнира за Олимпијске игре младих у Буенос Ајресу, које ће бити одржане од 6. до 18. октобра 2018. године.

Из европске куће фудбала су позитивно оценили кандидатуру Фудбалског савеза Србије, а на то су, извесно, утицали резултати и углед успешног домаћина грађен у годинама иза нас, као и на недавно одржаном турниру у Врњачкој Бањи, када су Орлићи успешно дебитовали на међународној сцени.

Наши млади играчи, рођени између 1. јануара 2000. и 31. децембра 2003. године, угостиће тако ривале управо у овом граду, у периоду између 1. и 4. новембра ове године, а имена ривала сазнаће после жреба чији термин ће накнадно бити објављен. Тако ће наш футсал бити део историјског тренутка, пошто су Игре младих у Буенос Ајресу прво олимпијско такмичење на којем ће се наћи и овај спорт. Укупно, биће одиграна четири турнира у Европи, а пласман на завршнмо такмичење обезбедиће победници две од четири групе, о чему детаљније можете да прочитате овде.

(фото: репрезентативци Србије на турниру у Врњачкој Бањи – ФСС)