Orlići, spremite se: Kvalifikacije za Olimpijske igre mladih u Vrnjačkoj Banji!

Odlična vest iz UEFA za srpski futsal je stigla ove nedelje. Srbija je dobila organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu, koje će biti održane od 6. do 18. oktobra 2018. godine.

Iz evropske kuće fudbala su pozitivno ocenili kandidaturu Fudbalskog saveza Srbije, a na to su, izvesno, uticali rezultati i ugled uspešnog domaćina građen u godinama iza nas, kao i na nedavno održanom turniru u Vrnjačkoj Banji, kada su Orlići uspešno debitovali na međunarodnoj sceni.

Naši mladi igrači, rođeni između 1. januara 2000. i 31. decembra 2003. godine, ugostiće tako rivale upravo u ovom gradu, u periodu između 1. i 4. novembra ove godine, a imena rivala saznaće posle žreba čiji termin će naknadno biti objavljen. Tako će naš futsal biti deo istorijskog trenutka, pošto su Igre mladih u Buenos Ajresu prvo olimpijsko takmičenje na kojem će se naći i ovaj sport. Ukupno, biće odigrana četiri turnira u Evropi, a plasman na završnmo takmičenje obezbediće pobednici dve od četiri grupe, o čemu detaljnije možete da pročitate ovde.

(foto: reprezentativci Srbije na turniru u Vrnjačkoj Banji – FSS)