Нови прволигаш почео припреме: РБ циља плеј-оф и пуне трибине

Нови прволигаш РБ из Ваљева од прошле недеље се припрема за дебитански наступ у елитном друштву српског футсала. Базични део је започет на стадиону у парку Пећина, тренираће и у дворани у том граду, а до краја септембра су у плану и пријатељске утакмице.

– Није нам циљ само опстанак, што је основно, него да покушамо да се пласирамо међу шест најбољих екипа и тако уђемо у плеј-оф. Сматрам да можемо то да остваримо. Такође, међу главним циљевима је и да привучемо што више публике на трибине. Ваљевци воле футсал, то су показали и прошле сезоне, када смо играли у Другој футсал лиги – Запад – рекао је тренер Раде Беговић.

У екипи је шест новајлија – Нинослав Алексић и Никола Танасковић су стигли из Крагујевца (Економца, односно Машинца), а ту су и голман Владимир Симеуновић, Лазар Петрашевић, Стефан Солдатовић и Александар Миловановић. Из клуба су отишли Филип Перишић, Душан Илић и Игор Јанчевски.

Припреме су почели голмани Никола Танасковић, Владимир Голоскоковић и Владимир Симеуновић, као и играчи: Милан Тојчић, Марко Ралић, Никола Ранисављевић, Душан Стојановић, Данијел Цветановић, Коста Марковић, Марко Радојичић, Ђорђе Милићевић, Лазар Петрашевић, Никола Танасковић, Стефан Солдатовић, Нинослав Алексић и Александар Миловановић.

– Трудимо се максимално да наша прича буде на дуже стазе. Могли смо и другачије, да нам играчи долазе из других градова на тренинг – два недељно, али хоћемо да стално буду у Ваљеву. За разлику од ранијег периода, када смо све постигли само из љубави, сада смо успели да обезбедимо и одређена финансијска средства, што је неопходно за такмичење у највишем рангу. Наша срећа је у томе што смо се организовали на прави начин и што имамо спонзора и директора клуба Илију Павловића, који чини све да обезбеди оно што нам је потребно, а дао нам је одрешене руке што се тиче стручног рада. Такође, имамо подршку града и локалних медија.

У РБ-у, клубу основаном 2008. године, посебно су поносни на играче из омладинског погона. У првом тиму су прошле сезоне играла и двојица играча која су била на ширем списку селектора омладинске репрезентације Србије Владимира ЈовановићаЖељко Петровић и Димитрије Исајловски. Такође, овај клуб је био база за националну селекцију до 13 година која је недавно гостовала у Словенији, а коју предводи првотимац РБ-а и тренер млађих категорија Коста Марковић.

– Организовали смо им скуп у Ваљеву, да се упознају, одрадили су и тренинге у дворани. Међу играчима су били и неки који су тренирали са нама… То, а посебно два играча на списку омладинске селекције, довели су до појачаног интересовања деце у Ваљеву и околини за футсал. Учествовали смо и у такмичењу млађих категорија на Западу, а сада ћемо да формирамо РБ2 и играћемо у четвртом рангу. Тако ће момци од 16, 17, 18 година, уз старије, моћи да играју сениорски футсал – закључио је Беговић.

(Првотимци РБ-а из Ваљева на почетку припрема – фото: РБ Ваљево)