Novi prvoligaš počeo pripreme: RB cilja plej-of i pune tribine

Novi prvoligaš RB iz Valjeva od prošle nedelje se priprema za debitanski nastup u elitnom društvu srpskog futsala. Bazični deo je započet na stadionu u parku Pećina, treniraće i u dvorani u tom gradu, a do kraja septembra su u planu i prijateljske utakmice.

– Nije nam cilj samo opstanak, što je osnovno, nego da pokušamo da se plasiramo među šest najboljih ekipa i tako uđemo u plej-of. Smatram da možemo to da ostvarimo. Takođe, među glavnim ciljevima je i da privučemo što više publike na tribine. Valjevci vole futsal, to su pokazali i prošle sezone, kada smo igrali u Drugoj futsal ligi – Zapad – rekao je trener Rade Begović.

U ekipi je šest novajlija – Ninoslav Aleksić i Nikola Tanasković su stigli iz Kragujevca (Ekonomca, odnosno Mašinca), a tu su i golman Vladimir Simeunović, Lazar Petrašević, Stefan Soldatović i Aleksandar Milovanović. Iz kluba su otišli Filip Perišić, Dušan Ilić i Igor Jančevski.

Pripreme su počeli golmani Nikola Tanasković, Vladimir Goloskoković i Vladimir Simeunović, kao i igrači: Milan Tojčić, Marko Ralić, Nikola Ranisavljević, Dušan Stojanović, Danijel Cvetanović, Kosta Marković, Marko Radojičić, Đorđe Milićević, Lazar Petrašević, Nikola Tanasković, Stefan Soldatović, Ninoslav Aleksić i Aleksandar Milovanović.

– Trudimo se maksimalno da naša priča bude na duže staze. Mogli smo i drugačije, da nam igrači dolaze iz drugih gradova na trening – dva nedeljno, ali hoćemo da stalno budu u Valjevu. Za razliku od ranijeg perioda, kada smo sve postigli samo iz ljubavi, sada smo uspeli da obezbedimo i određena finansijska sredstva, što je neophodno za takmičenje u najvišem rangu. Naša sreća je u tome što smo se organizovali na pravi način i što imamo sponzora i direktora kluba Iliju Pavlovića, koji čini sve da obezbedi ono što nam je potrebno, a dao nam je odrešene ruke što se tiče stručnog rada. Takođe, imamo podršku grada i lokalnih medija.

U RB-u, klubu osnovanom 2008. godine, posebno su ponosni na igrače iz omladinskog pogona. U prvom timu su prošle sezone igrala i dvojica igrača koja su bila na širem spisku selektora omladinske reprezentacije SrbijeVladimira JovanovićaŽeljko Petrović i Dimitrije Isajlovski. Takođe, ovaj klub je bio baza za nacionalnu selekciju do 13 godina koja je nedavno gostovala u Sloveniji, a koju predvodi prvotimac RB-a i trener mlađih kategorija Kosta Marković.

– Organizovali smo im skup u Valjevu, da se upoznaju, odradili su i treninge u dvorani. Među igračima su bili i neki koji su trenirali sa nama… To, a posebno dva igrača na spisku omladinske selekcije, doveli su do pojačanog interesovanja dece u Valjevu i okolini za futsal. Učestvovali smo i u takmičenju mlađih kategorija na Zapadu, a sada ćemo da formiramo RB2 i igraćemo u četvrtom rangu. Tako će momci od 16, 17, 18 godina, uz starije, moći da igraju seniorski futsal – zaključio je Begović.

(Prvotimci RB-a iz Valjeva na početku priprema – foto: RB Valjevo)