ТУРНИР У РУМУНИЈИ: Економцу пехар измакао за длаку

Економац је за викенд на изузетно јаком „Ћетати купу” у Румунији освојио друго место, поразом у финалу од организатора Аутобергамо Деве – 3:4. Шумадинци су водили 3:1, али…

Љубитељи футсала у Трансилванији имали су прилику да уживају: учесници квалитетног турнира била су три шампиона: Румуније – Аутобергамо Дева, Србије – Економац и Молдавије – Класик Кишињев, као и Таргу Муреш, у прошлости, такође, с највишим одличјима у земљи наших источних суседа.

Крагујевчани су у полуфиналу прегазили Таргу Муреш – 6:1, головима Сорокина, Пршића (2), Рамића, Рајчевића и Талеса. Идентичним резултатом Аутобергамо Дева је била боља од Класика, те… Финале је донело посластицу!

Економац је на турниру у Румунији играо без највећег појачања – Бразилца Игора: остао је у Крагујевцу и вежбао с кондиционим тренером Радивојем Радаковићем

Таргу Муреш је у борби за треће место надиграо Класик 6:5 и – завршна представа је могла да почне. Деветоструки првак Србије је головима Рнића, Пршића и Талеса био надомак победе, али је домаћин заиграо с петорицом у пољу и са три поготка, последњим два минута пре краја, у потпуности преокренуо резултат.

 

Принуђени смо да у околним земљама играмо мечеве, код нас немамо одговарајућег ривала, остали клубови још нису почели припреме (Верољуб Дугалић)

Економац су на турниру у Деви представљали: Момчиловић, Антонић, Рнић, Матијевић, Иванковић, Стојковић, Борисов, Пршић, Рамић, Сорокин, Талес, Лазаревић, Копања и Рајчевић.

Тренер Предраг Рајић може да буде задовољан, припреме протичу по плану, на резултат у Румунији утицали су и умор због далеког пута и тешке ноге од уводне фазе дрила, на Златибору.

Студенти ће крајем августа у Мађарској одиграти две пријатељске утакмице против тамошњег шампиона Раба ЕТО из Ђера