КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Познати ривали Орлића у Врњачкој Бањи!

УЕФА је жребом одредила саставе квалификационих група за Олимпијске игре младих у Буенос Ајресу, које ће бити одржане од 6. до 18. октобра 2018. године, а на којима право наступа имају играчи рођени између 1. јануара 2000. и 31. децембра 2003. године.

У Врњачкој Бањи ће ове јесени, од 1. до 4. новембра, играти најбољи млади играчи Португала, Украјине и Мађарске, у оквиру Групе А. У Пјештјанију, у Групи Б, поред домаћина Словачке наћи ће се Русија, Азербејџан и Холандија, у Групи Ц у Карловцу биће Хрватска, Шпанија, Казахстан и Белгија, а у Групи Д у Подчетртеку састаће се Словенија, Италија, Чешка и Румунија.

На истом месту на којем су успешно дебитовали на међународној сцени, Орлићи ће покушати да надвисе ривале и осигурају пласман на прво олимпијско такмичење за футсал у историји овог спорта. Међу десет учесника у Буенос Ајресу биће два од четири најбоља са УЕФА турнира, а победници група ће бити рангирани према укупном броју бодова, а затим према гол-разлици, већем број датих голова и мањем броју казнених поена. Првог дана Орлићи ће играти против Украјине, другог против Мађарске, а после дана паузе ривал ће бити Португал.

У конкуренцији девојчица биће одиграна два УЕФА турнира, а победнице ће се наћи на такмичењу у Аргентини. У Групи А, у месту Вијана до Кастело, надметаће се Португал, Италија, Украјина и Азербејџан. У Групи Б, у Шпанији, поред домаћина који ће накнадно саопштити име града, играће и Русија, Казахстан и Румунија.

Када је реч о систему квалификација, кључно је да исти национални савез не може да има представника у обе конкуренције у Буенос Ајресу. Према ранијим информацијама, уколико критеријуме испуне обе селекције једне земље, предност се даје дамама, али дефинитивну одлуку доноси одговарајући национални олимпијски комитет.

(фото: репрезентативци Србије на турниру у Врњачкој Бањи – ФСС)