ТУРНИР НА КОЊАРНИКУ: Дебитовала Футсал Србија

Ревијалним утакмицама и доделама захвалница на терену Основне школе „Стеван Синђелић“ у Београду почео је турнир у организацији КМФ Коњарник, под покровитељством Општине Звездара.

У овом, по малом фудбалу добро познатом београдском крају, у присуству Зорана Мирковића, Џевада Преказија и других фудбалских имена са међународних и домаћих терена, прве вечери турнира се мало говорило о самим утакмицама, а много више о сусретима, животним причама, неким прошлим временима – у незаобилазном „трећем полувремену“.

Ипак, остаће забележено да су првог дана догађаја за који се организатори надају да ће постати традиционалан одигране две ревијалне утакмице. На почетку прве, у којој је Коњарник савладао Партенон из Смедеревске Паланке, почетни ударац је извео Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара.

После њих, на терену су се нашли тимови који су носили имена медијских спонзора турнира – „Футсал Србије“ и „Футсал Балкана“. Резултат је био у другом плану, победници су сви који су те вечери били на терену, а у редовима нашег портала окосницу су чинили играчи Само право на челу са тренером Милошем Алиловићем, нови прволигаши и последњи шампиони Друге футсал лиге – Београд. Такође, на клупи му се придружио Борко Суруџић, нови тренер београдског прволигаша ФОН-а, док је на челу „Футсал Балкана“ био Дејан Мајес, добро познато тренерско име на нашим просторима.

Екипа Футсал Србије у ревијалној утакмици на Коњарнику

ФУТСАЛ СРБИЈА – ФУТСАЛ БАЛКАН 4:1 (0:1)

СТРЕЛЦИ: 0:1 Ристић, 1:1 Ратковић, 2:1 Љујић, 3:1 Љујић, 4:1 Синђић. ТЕРЕН: ОШ „Стеван Синђелић“.

ФУТСАЛ СРБИЈА: Никола Атанасковић, Александар Савић, Марко Синђић, Милош Љујић, Велимир Ратковић, Марко Ћурчић, Витомир Петровић, Урош Томић. Селектор: Милош Алиловић. Тренер: Борко Суруџић.

ФУТСАЛ БАЛКАН: Немања Миљковић, Дарко Ристић, Бојан Филиповић, Јован Ристановић, Милош Ђаковић, Вања Станћу. Селектор: Дејан Мајес.


Од вечерас до 30. августа, за победнички трофеј и новчану награду од 100.000 динара (укупан наградни фонд је 170.000 динара), бори се 18 екипа, подељених у четири групе. У Групи А су Синд, Бутик плус, Учитељско насеље и Роштиљ код Марета, у Групи Б се налазе Фарбара Лане колор, Мајуге, Непознати и Булке, у Групи Ц се такмиче Виртус Иус, Будимља, Мали Марко, Кладионица Сокер и А8, а у Групи Д су КМФ Партенон, Телко јунајтед, КМФ Краљевићево, ММЛ и Збројевка.

Суботњи програм почиње од 19.30 часова, играће се утакмице из група Ц и Д, а у истом ритму ће се наставити и наредних дана.