TURNIR NA KONJARNIKU: Debitovala Futsal Srbija

Revijalnim utakmicama i dodelama zahvalnica na terenu Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ u Beogradu počeo je turnir u organizaciji KMF Konjarnik, pod pokroviteljstvom Opštine Zvezdara.

U ovom, po malom fudbalu dobro poznatom beogradskom kraju, u prisustvu Zorana Mirkovića, Dževada Prekazija i drugih fudbalskih imena sa međunarodnih i domaćih terena, prve večeri turnira se malo govorilo o samim utakmicama, a mnogo više o susretima, životnim pričama, nekim prošlim vremenima – u nezaobilaznom „trećem poluvremenu“.

Ipak, ostaće zabeleženo da su prvog dana događaja za koji se organizatori nadaju da će postati tradicionalan odigrane dve revijalne utakmice. Na početku prve, u kojoj je Konjarnik savladao Partenon iz Smederevske Palanke, početni udarac je izveo Aleksandar Eror, predsednik Skupštine GO Zvezdara.

Posle njih, na terenu su se našli timovi koji su nosili imena medijskih sponzora turnira – „Futsal Srbije“ i „Futsal Balkana“. Rezultat je bio u drugom planu, pobednici su svi koji su te večeri bili na terenu, a u redovima našeg portala okosnicu su činili igrači Samo pravo na čelu sa trenerom Milošem Alilovićem, novi prvoligaši i poslednji šampioni Druge futsal lige – Beograd. Takođe, na klupi mu se pridružio Borko Surudžić, novi trener beogradskog prvoligaša FON-a, dok je na čelu „Futsal Balkana“ bio Dejan Majes, dobro poznato trenersko ime na našim prostorima.

Ekipa Futsal Srbije u revijalnoj utakmici na Konjarniku

FUTSAL SRBIJA – FUTSAL BALKAN 4:1 (0:1)

STRELCI: 0:1 Ristić, 1:1 Ratković, 2:1 Ljujić, 3:1 Ljujić, 4:1 Sinđić. TEREN: OŠ „Stevan Sinđelić“.

FUTSAL SRBIJA: Nikola Atanasković, Aleksandar Savić, Marko Sinđić, Miloš Ljujić, Velimir Ratković, Marko Ćurčić, Vitomir Petrović, Uroš Tomić. Selektor: Miloš Alilović. Trener: Borko Surudžić.

FUTSAL BALKAN: Nemanja Miljković, Darko Ristić, Bojan Filipović, Jovan Ristanović, Miloš Đaković, Vanja Stanću. Selektor: Dejan Majes.


Od večeras do 30. avgusta, za pobednički trofej i novčanu nagradu od 100.000 dinara (ukupan nagradni fond je 170.000 dinara), bori se 18 ekipa, podeljenih u četiri grupe. U Grupi A su Sind, Butik plus, Učiteljsko naselje i Roštilj kod Mareta, u Grupi B se nalaze Farbara Lane kolor, Majuge, Nepoznati i Bulke, u Grupi C se takmiče Virtus Ius, Budimlja, Mali Marko, Kladionica Soker i A8, a u Grupi D su KMF Partenon, Telko junajted, KMF Kraljevićevo, MML i Zbrojevka.

Subotnji program počinje od 19.30 časova, igraće se utakmice iz grupa C i D, a u istom ritmu će se nastaviti i narednih dana.