Летећи Холанђанин одустао од такмичења

Оно што се протеклих месец дана наслућивало добило је епилог. Клуб малог фудбала Летећи Холанђанин из Врбаса је одустао од такмичења у јединственој футсал лиги Србије у предстојећој сезони 2017/2018.

На жалост клуб из Врбаса није успео да обезбеди финансијску подршку и да надомести одлазак већине играча тако да овакав потез управе клуба из Врбаса принудан али и очекиван.

Протекле недеље је писменим путем обавештен ФСС и комесар за такмичење Раденко Бошковић, тако да сада преостаје да ФСС по хитном поступку попуни упражњено место…

У сезони када је освојен пехар ФСВ за футсал Куп на територији Војводине, као и солидан почетак такмичарске јесени ништа није указивало на овакав расплет клуба из срца Бачке. Дуга традиција и неоспоран квалитет играчког кадра  који се почео крњити већ на зимском прелазном року, уз повреде битних играча,  донео је резултатско посртање клуба па лоше игре који су резултирале серијом пораза и заслуженим испадањем  из елитног ранга тамичења био је реалан след догађај, на разочарење навијача из Врбаса и околине.

Сада преостаје да се збију редови, направи рез и подмлади играчки састав да би један од клубова са дугом традицијом опет играо  допадљив и ефикасан футсал на теренима широм Србије…