Leteći Holanđanin odustao od takmičenja

Ono što se proteklih mesec dana naslućivalo dobilo je epilog. Klub malog fudbala Leteći Holanđanin iz Vrbasa je odustao od takmičenja u jedinstvenoj futsal ligi Srbije u predstojećoj sezoni 2017/2018.

Na žalost klub iz Vrbasa nije uspeo da obezbedi finansijsku podršku i da nadomesti odlazak većine igrača tako da ovakav potez uprave kluba iz Vrbasa prinudan ali i očekivan.

Protekle nedelje je pismenim putem obavešten FSS i komesar za takmičenje Radenko Bošković, tako da sada preostaje da FSS po hitnom postupku popuni upražnjeno mesto…

U sezoni kada je osvojen pehar FSV za futsal Kup na teritoriji Vojvodine, kao i solidan početak takmičarske jeseni ništa nije ukazivalo na ovakav rasplet kluba iz srca Bačke. Duga tradicija i neosporan kvalitet igračkog kadra  koji se počeo krnjiti već na zimskom prelaznom roku, uz povrede bitnih igrača,  doneo je rezultatsko posrtanje kluba pa loše igre koji su rezultirale serijom poraza i zasluženim ispadanjem  iz elitnog ranga tamičenja bio je realan sled događaj, na razočarenje navijača iz Vrbasa i okoline.

Sada preostaje da se zbiju redovi, napravi rez i podmladi igrački sastav da bi jedan od klubova sa dugom tradicijom opet igrao  dopadljiv i efikasan futsal na terenima širom Srbije…