РЕШЕНА ДИЛЕМА: Ниш добио још једног друголигаша!

Последњи члан Друге футсал лиге за сезону 2017/18 је Винтер-спорт из Ниша и ова екипа ће се наћи на жребу такмичарских бројева који ће бити одржан сутра од 15 часова у просторијама Фудбалског савеза Србије у Београду. Том приликом, биће одржан и састанак чланова обе лиге које организује национална кућа фудбала.

Како је саопштено из ФСС, место је требало да попуни екипа из ФС Војводине, односно из региона из којег је Летећи Холанђанин, који је одустао од такмичења. Пошто није било позитивног одговора, следећи корак је требало да буде организовање баража између четвртопласираних екипа са Истока и Запада, првих испод црте прошле сезоне када је реч о пласману у јединствену Другу футсал лигу. Београдски регион није рачунат пошто је већ раније Српска Београд попунила празно место настало после гашења Еуро мотуса и пребацивања Јастрепца из Блаца у виши ранг. На крају, одустао је и Машинац из Крагујевца, па је Винтер-спорт промовисан у новог члана тог такмичења.

У Другој футсал лиги у сезони 2017/18 такмичиће се: Сопот, Економист и Српска Београд из главног града Србије, Металац Колорадо из Горњег Милановца, Коперникус САС из Зрењанина, Викинг из Руме, Форум из Вршца, Пожаревац, Ивањица, Пут инжењеринг и Винтер-спорт из Ниша и Врање.

Прве утакмице у Другој футсал лиги биће одигране крајем септембра. Пласман у виши ранг на крају сезоне обезбедиће директно првак, док ће другопласирани и трећепласирани играти бараж са 10. и 11. из Прве футсал лиге. Четири најслабије екипе преселиће се у регионална такмичења.

О томе које промене очекују српски клупски футсал до краја ове деценије можете да прочитате овде.