ЖРЕБ ПРВЕ И ДРУГЕ ЛИГЕ: Економац на премијери чека Деус, Форум у Сопоту

У просторијама ФС Србије, на Теразијама у Београду, данас су извучени такмичарски бројеви и обављен жреб за Прву и Другу футсал лигу у сезони 2017/18.

У присуству представника клубова и у конструктивној атмосфери изражена је жеља да ће предстојеће такмичење да протекне у најбољем реду и да ће футсал у Србији, на крилима успеха и репрезентације (очекује је бараж за ЕП у Словенији 2018. против Чешке), да направи додатни искорак.

У Првој лиги, ослабљеној одустајањем вицешампиона Еуро мотуса, бранилац титуле Економац ће на премијери да угости Деус Ролопласт Мошић, док се добра посета очекује и на првим мечевима новајлија у елити на домаћем терену: Само право у Београду дочекује Нови Пазар, РБ у Ваљеву Јастребац, Пирот новосадски Интернационал.

У Другој лиги, на жалост – без Летећег Холанђанина, дерби првог кола могао би да буде дуел у Горњем Милановцу између Металац Колорада и Врања, док Сопот под Космајем нестрпљиво очекује одмеравање снага с Форумом из Вршца.

Првенство у Првој и Другој лиги почиње 29. септембра и крај јесени је предвиђен за 11. децембар, пролећне борбе за бодове стартују 16. фебруара и водиће се до 30. априла. Плеј-оф у елити трајаће од 4. маја до, најкасније, 11. јуна.


ПРВА ЛИГА: 1. Смедерево 2. Само право (Београд) 3. Економац (Крагујевац) 4. РБ (Ваљево) 5. Нова Пазова 6. Пирот 7. Интернационал (Нови Сад) 8. ФОН (Београд) 9. Јастребац (Блаце) 10. Деус Ролопласт Мошић (Сремска Митровица) 11. Нови Пазар 12. Калча Меморис (Ниш)

Прво коло:

Смедерево – Калча Меморис

Само право – Нови Пазар

Економац – Деус Ролопласт Мошић

РБ – Јастребац

Нова Пазова – ФОН

Пирот – Интернационал


ДРУГА ЛИГА: 1. Сопот 2. Коперникус САС (Зрењанин) 3. Српска Београд 4. Викинг (Рума) 5. Пут инжењеринг (Ниш) 6. Металац Колорадо (Горњи Милановац) 7. Врање 8. Пожаревац 9. Економист (Београд) 10. Ивањица 11. Винтер спорт (Ниш) 12. Форум (Вршац)

Прво коло:        

Сопот – Форум

Коперникус САС – Винтер спорт

Српска Београд – Ивањица

Викинг – Економист

Пут инжењеринг – Пожаревац

Металац Колорадо – Врање