ЖРЕБ ЗА ЕП У СЛОВЕНИЈИ 2018: Србија, ако прође Чехе, у трећем шеширу

Жреб за Европско првенство у Словенији 2018. (30. јануар – 10. фебруар) биће одржан 29. септембра у Љубљани, тачно у подне. За сада, познато је осам од 12 учесника континенталне смотре (Словенија, Шпанија, Русија Португал, Италија, Украјина, Азербејџан и Казахстан), док ће преостала четири да им се придруже са ореолом победника баража: Румунија – Грузија, Мађарска – Пољска, Чешка – Србија и Француска – Хрватска.

Европска кућа фудбала, не препуштајући ништа случају, већ је одредила шешире у сусрет великом такмичењу.

ПРВИ ШЕШИР: Словенија (домаћин), Шпанија (бранилац титуле), Русија, Португал

ДРУГИ ШЕШИР: Италија, Украјина, Азербејџан, Казахстан

ТРЕЋИ ШЕШИР: Румунија / Грузија, Мађарска / Пољска, Чешка / Србија, Француска / Хрватска

Русија и Украјина неће моћи да буду у истој групи, нити да играју мечеве истог дана: уколико Баћушке буду извучене у А или Б, бивши сународници ће да буду разврстани у Ц и обрнуто

Утакмице баража биће одигране 12. и 26. септембра. Србија ће најпре гостовати Чешкој у Хомутову, док ће две седмице касније угостити Кнедличке у Нишу. Оба сусрета почињу у 18.30. УЕФА још није одредила судије.


УСПЕЛА ПРОБА С ХРВАТИМА

Орлови, у склопу припрема за бараж, вечерас су у Инђији одиграли пријатељску утакмицу с Хрватском, затвореног карактера, без бројања голова.

Селектори Горан Иванчић и Мато Станковић испробали су тактичке варијанте и играње с петорицом у пољу. Домаћин је био ослабљен, Миодраг Аксентијевић и Младен Коцић придружиће се друговима тек у Чешкој (полазак у недељу), док је капитен Марко Перић меч посматрао с клупе.

Србију су представљали: Момчиловић, Вулић, Рамић, Пршић, Рајчевић, Милосавац, Станковић, Јовановић, Крстић, Ракић, Симић и Томић.

Боје Хрватске су бранили: Јукић, Лукетин, Башковић, Грцић, Новак, Сутон, Перић, Секулић, Кањух, Ђураш, Ћорлука, Перишић, Постружин, Јелавић, Бабић, Хорват, Мариновић и Јеловчић.


Словенија се, током жреба, неће наћи у „ћупу”: већ је познато да ће домаћин да буде носилац А групе