ДУПЛА ПОБЕДА: Лекција Економца репрезентацији Црне Горе

Нови тим Економца, из дана у дан, све више напредује. Доказ: две убедљиве победе шампиона Србије, у свом „Језеру”, против репрезентације Црне Горе!

Пријатељски дуели, одиграни у четвртак и петак, измамили су осмех на лице тренеру Предрагу Рајићу и показали да су силно појачани Крагујевчани на правом путу – највећег успеха у богатој клупској историји и пласману на фајнал-фор УЕФА Футсал купа. Да подсетимо, Економац ће од 11. до 14. октобра да буде домаћин Главне рунде, уз заказане спектакле са португалским Спортингом, летонским Никарсом и украјинским Керсоном…

Дотле, на крилима тријумфа репрезентације Србије у првом мечу баража за ЕП у Словенији 2018. против Чешке у Хомутову 4:3, Студенти су угостили Соколове и – очитали им две лекције: 9:0 и 4:1!

Репрезентацији Црне Горе, у односу на поразе у пријатељским мечевима са Србијом, 17. маја у Београду (1:5) и дан касније у Врбасу (3:4), недостајали су: Бајовић, Сушић и Машуловић, док су нова лица били Ћаласан, Вулановић и Кандић.

Прву утакмицу Економац је одиграо без Орлова: Немање Момчиловића, Слободана Рајчевића, Марка Пршића и Дениса Рамића, али то га није омело да искаже сву силину против изабраника Света Љесара.

Најлепши детаљи уводног сусрета били су гол Николе Рнића с половине терена (голман гостију Деспотовић покушајем да одбрани само је улепшао погодак) и замало непрецизне маказице Симија.

Црногорци су, дан касније, пружили за нијансу јачи отпор, ипак, недовољно да се председник Шумадинаца Верољуб Дугалић и спортски директор Тургај Фарзалијев забрину у свечаној ложи.

Утакмице између Економца и репрезентације Црне Горе биле су затвореног типа: без присуства публике. Штета, имало је и те како шта да се види.


ЕКОНОМАЦ – ЦРНА ГОРА 9:0 (5:0)

(прва утакмица)

Крагујевац – Дворана: „Језеро”. Судије: Савић и Динић (обојица из Крагујевца). Стрелци: 1:0 Талес у 3, 2:0 Борисов у 5, 3:0 Борисов у 6, 4:0 Рнић у 15, 5:0 Борисов у 17, 6:0 Иванковић у 21, 7:0 Лазаревић у 31, 8:0 Игор у 32, 9:0 Рнић у 40. минуту.

ЕКОНОМАЦ: АНТОНИЋ, ИГОР, ЛАЗАРЕВИЋ, СИМИ, ТАЛЕС, Матијевић, Борисов, Стојковић, Рнић, Копања, Иванковић, Сорокин, Милановић. Тренер: Предраг Рајић.

ЦРНА ГОРА: ДЕСПОТОВИЋ, БОЈОВИЋ, ЋАЛАСАН, ГОЈКОВИЋ, ОБРАДОВИЋ, Вучетић, Дурутовић, Вулановић, Ћоровић, Миличић, Мишовић, Ефовић, Асановић. Селектор: Свето Љесар.


ЕКОНОМАЦ – ЦРНА ГОРА 4:1 (1:0)

(друга утакмица)

Крагујевац – Дворана: „Језеро”. Судије: Савић и Динић (обојица из Крагујевца). Стрелци: 1:0 Матијевић у 17, 1:1 Ћаласан у 28, 2:1 Рамић у 35, 3:1 Матијевић у 37, 4:1 Сими у 40. минуту.

ЕКОНОМАЦ: МОМЧИЛОВИЋ, ИВАНКОВИЋ, КОПАЊА, СТОЈКОВИЋ, МАТИЈЕВИЋ, Игор, Лазаревић, Сими, Талес, Борисов, Рнић, Сорокин, Антонић. Тренер: Предраг Рајић.

ЦРНА ГОРА: ДЕСПОТОВИЋ, БОЈОВИЋ, ЋАЛАСАН, ГОЈКОВИЋ, ОБРАДОВИЋ, Вучетић, Дурутовић, Вулановић, Ћоровић, Миличић, Мишовић, Ефовић, Кандић, Асановић. Селектор: Свето Љесар.