Танго се опет такмичи у Војвођанској футсал лиги

Дванаест клубова у Војвођанској футсал лиги – сезона 2017/2018

Одлуком секретеријата ФС Војводине клубу малог фудбала Танго из Новог Сада је ублажена казна, тако да је по уплати и измерењу обавеза најстарији футсал клуб у Војводини стекао право и такмичиће се у трећем рангу футсал лиге Војводине.

кмф ТАНГО Нови Сад

Поред већ староседелаца по први пут ће играти футсал лигу Војводине и кмф Пчиња из Каравукова. Уз већ поменуте клубове Танго и Пчиња, у трећем рангу у војвођанском футсалу ће се такмичити и Краљевићево из Качарева, Круна из Новог Сада, Бечеј 2003 из Бечеја, Тиса из Новог Бечеја, Србобран, Апа футсал из Апатина, Мићко Тренд из Новог Сада, Хајдук из Куле, Сомбор, и ослабљени донедавно прволигаш Летећи Холанђанин из Врбаса.

 

Играће се по двоструком бод систему, са укупно двадесет и два кола, по једанаест на јесен и такође једанаест на пролеће. Првак Војвођанске футсал лиге ће стећи статус друголигаша на крају такмичарске сезоне.

Одустали су од такмичења Кикинда (кажњена је 1 годином забране такмичења), Индијанс из Инђије, ТФК из Темерина.

Парови првог кола су (29.09. – 02.10.2017.):

Нови Сад: Танго – Пчиња,

Нови Сад: Круна – Бечеј 2003,

Нови Бечеј:  Тиса – Краљевићево,

Врбас: Летећи Холанђанин – Србобран,

Апатин: Апа футсал – Мићко тренд, и

Кула: Хајдук – Сомбор.

Детаљан распоред јесењег дела првенства  Војвођанске футсал лиге можете погледати овде.

Уочи почетка нове такмичарске сезоне следи редован семинар за делегате и судије Футсал лиге Војводине за јесењи део  2017/2018 сезоне, који ће се одржати у понедељак 25. септембра 2017. године у Новом Саду (СПЕНС и Фудбалски савез Војводине), у послеподневним сатима.