И ЖИВАНОВИЋ У ЛИБАНУ: Томић, Чизмар и Радовановић – противници и браћа

Либан – рај за српске интернационалце, кадре да у њему оставе дубок траг и – освоје трофеје.

У прошлој сезони: шампион – Банк ов Бејрут, тренера Дејана Ђедовића и „прве виолине” Драгана Томића, освајач купа – Ашрафи, с Владимиром Лазићем (од скоро у Новој Пазови) у гро-плану.

Сада – српска колонија још већа!

Борис Чизмар и Марко Радовановић, бивши и садашњи репрезентативац, појачали су Луејзи, финалисту купа и новог члана елите.

Задовољно трљају руке и у Амал Спортиф Бикфаји: своме царству приволели су Александра Живановића, врсне технике и топовског шута, некадашњу узданицу Марбо Интермеца и Деуса из Сремске Митровице!

– Немам ниједну замерку, управа и саиграчи су ме прихватили на најбољи начин, како се само пожелети може. Немамо притисак резултата, али ћемо сигурно, ако нам се укаже прилика, да је искористимо и будемо међу прве четири екипе. У плеј-офу је, затим, све могуће – каже за Футсал Србију Александар Живановић из планинског дела Либана.

Мали фудбал у земљи на Блиском истоку, са зеленим стаблом кедра на застави, из дана у дан све више напредује.

– Изненађен сам квалитетом неколико играча, нисам то очекивао када сам долазио. Филозофија клуба се заснива на раду с младима, нема домаћег старијег од 26 година, изузев голмана који је искусан и поседује двојно држављанство, те чува гол репрезентације Јерменије.

Александар Живановић бранио је боје репрезентације на два Европска првенства – у Хрватској 2012. и у Србији 2016, као и на Мондијалу на Тајланду 2012. године.

Популарни Сале је добро обавештен где је дошао:

– Годинама доминира Банк ов Бејрут, осим једне сезоне када је Слободан Рајчевић с Маједином био првак. Поред играња у клубу, шампион играчима омогућује и посао у банци, ако некоме треба – и школовање. Отуд, не чуди да свако ко поседује мало већи квалитет прелази у тим наших Ђедовића и Томића. Следећа три – четири клуба су изједначени, детаљи одлучују.

Александар Живановић закључује:

– Сада имамо малу колонију Срба у Првој лиги Либана, биће изузетно занимљиво, једва чекамо октобар и почетак такмичења. Томић, Чизмар и Радовановић биће ми противници на терену и – браћа ван њега.

(Фото: Фудбалски савез Србије – www.fss.rs)