НИШ СПРЕМАН ЗА СПЕКТАКЛ: Орлови из „Чаира“ лете у Словенију

Репрезентација Србије је поново на окупу, овај пут у Нишу. Изабраници селектора Горана Иванчића су прошле недеље славили на гостовању Чешкој, у првој утакмици баража за Европско првенство у Словенији 2018. године, а после кратког повратка у своје клубове од четвртка се припремају за реванш, који ће бити одигран у уторак, 26. септембра у дворани „Чаир“ од 18.30 часова.

То ће, уједно, бити повратак нашег националног тима у овај град после скоро две деценије, а тим поводом их је данас примио градоначелник Ниша Дарко Булатовић и пожелео срећу против Чеха, а од репрезентативаца је добио дрес са потписима.

– Очекујем пуну дворану и сјајну атмосферу. После толико година смо поново у Нишу и играмо утакмицу која може много тога да нам донесе, али и да нам однесе. Свесни смо тога. Због тога нам је подршка преко потребна. Улаз ће бити бесплатан, делиће се карте и верујем да ће нам публика максимално помоћи – рекао је Иванчић, који још из играчких и клупских тренерских дана добро зна какву атмосферу могу Нишлије могу да направе.

Директан пренос реванш утакмице баража за Европско првенство у Словенији 2018. године између Србије и Чешке можете да погледате на првог програму телевизије „Арена спорт“.

Када је реч о атмосфери у екипи, она је на највишем нивоу.

– Сви су ту осим капитена Марка Перића, кога очекујемо у недељу, после клупских обавеза у Италији. Имамо мањих проблема – Младен Коцић је повредио ногу, ровит је и Драган Томић, али верујем да ће све бити у реду до уторка – истакао је Иванчић.

Ових дана се у нашем табору небројено пута вртео снимак прве утакмице, у којој су Орлови имали и успона и падова, а пропустили су прилику да победе са убедљивијом разликом.

– Променили смо систем игре и успели смо да изненадимо Чехе. Нису имали одговор на наш напад. Радује то што смо створили доста прилика, а проблем је била реализација. На нама је да то исправимо. Када је реч о одбрани, ту смо направили доста индивидуалних грешака, посебно у ситуацијама „један на један“, омогућили смо им контранападе. То је нешто на чему посебно радимо, као и на прекидима – закључио је Иванчић.

(Фото: Репрезентативци Србије приликом посете Градској кући у Нишу – ФСС)