ФС Региона западне Србије спреман за две футсал лиге

Конференција футсал клубова Фудбалског савеза Региона западне Србије одржана је у петак у хотелу „Шумарице“ у Крагујевцу и том приликом су извучени такмичарски бројеви за предстојећу сезону.

Конференцијом су руководили генерални секретер ФСРЗС Раде Поповић и референт такмичења Синиша Брадоњић, а присутни су били и чланови футсал комисије Зоран Предојевић и Марко Гавриловић, као и директор футсал лига ФСРЗС Дејан Продановић.

Клубови у трећем степену футсала су добили следеће такмичарске бројеве:

 1. Партенон – Смедеревска Паланка,
 2. Флеш – Ваљево,
 3. Косјерић,
 4. Олимп – Врњачка Бања,
 5. Рашка,
 6. Жупски Рубин – Пријепоље,
 7. Борац – Чачак,
 8. Крагујевац 2011,
 9. Златар – Нова Варош, и
 10. Економац 2.

У најнижем, четвртом рангу такмичења учествоваће осам клубова:

 1. Карађорђе – Рача,
 2. РБ 2 – Ваљево,
 3. Безбедност 192 – Ваљево,
 4. Аранђеловац,
 5. Шљивићи – Ивањица,
 6. 92 – Ужице,
 7. ПП 192 – Пријепоље, и
 8. Опленац – Топола.

У обе лиге ће се играти по двоструком бод систему, а првак Треће футсал лиге ФСРЗС ће стећи статус друголигаша, док ће првак четврте лиге постати нови трећелигаш. Почетак Треће лиге је заказан за 15. октобар. а четврте за недељу дана касније. Такође, одређено је и да регионално куп такмичење почне 8. октобра.

Омладинска лига у футсалу ФСРЗС почеће средином новембра, а учествовање је потврдило десет клубова. Играће се турнирски, као и прошле сезоне, ради уштеде трошкова. Домаћини ће бити сви клубови по једном, уз договор око термина због заузетости спортских хала.

Семинар службених лица на програму је 2. октобра у хотелу „Шумарице“. Предавач на семинару ће бити комесар за суђење ФСС Рајко Катанић уз асистенцију чланова КУС-а ФСРЗС.