СЕЛЕКТОР ГОРАН ИВАНЧИЋ ПРЕД ЖРЕБ ЗА ЕП: Избећи Шпанију из првог, Италију и Казахстан из другог шешира

Репрезентација Србије ће сутра сазнати имена противника у групној фази Европског првенства, које ће бити одржано у Љубљани, у „Арени Стожице“, од 30. јануара до 10. фебруара 2018. године.

На жребу заказаном за подне Орлови, четврти са претходног ЕП, које је одржано у Београду у фебруару 2016, наћи ће се у трећем шеширу, заједно са осталим победницима баража – Румунијом, Пољском и дебитантом Француском. У првом шеширу су домаћин Словенија (која ће бити у Групи А), затим актуелни првак Шпанија, финалиста претходног завршног турнира Русија и Португал. У другом шеширу су Италија, Украјина, Азербејџан и Казахастан, бронзана репрезентација са ЕП у Србији. Формиране ће бити четири групе са по три екипе, по две најбоље ће се пласирати у четвртфинале, а познато је да ће наш национални тим играти у прва два од три кола.

– Лако да прођемо не можемо, нарочито из трећег шешира, то је јасно. Када би могли да бирамо, сигурно би било добро да избегнемо Шпанију из првог шешира, а из другог да добијемо Украјину или Азербејџан. Али, то је оно што не зависи од нас – рекао је селектор репрезентације Србије Горан Иванчић, који се налази у Љубљани.

Фудбалски савез Србије ће на жребу, поред селектора Иванчића, представљати тим-менаџер Немања Николић и кондициони тренер Бојан Антонић.

Интересантно је то да ће на ЕП учествовати чак три од четири екипе са квалификационог турнира у Елблагу, на којем су играли и Орлови.

– Када смо сазнали имена ривала у квалификацијама, ми смо рекли да је то најтежа група, што је и потврђено. Шпанија је неприкосновена, а Пољска није изненађење. Знали смо да ће нам кључна бити утакмица против домаћина и одрадили смо је на прави начин – истакао је Иванчић.

После другог места у Елблагу, Орлови су до Словеније стигли преко узбудљивих утакмица баража са Чешком, у којима се нису прославили, али су обезбедили пласман на ЕП.

– Изузетно стресне су биле те утакмице. Сами себи смо направили проблем и довели у питање одлазак на завршни турнир. Подлегли смо притиску, тежини сусрета. Наша велика мана је то што немамо константност, што нисмо надоградили оно што је било добро у првој утакмици. Сада смо прекиде одлично затворили, одбрана је била солидна, боља него у првом мечу, али смо покварили учинак у нападу. Те велике осцилације у игри су забрињавајуће и покушаћемо да их елиминишемо. Наравно, похвале заслужује сјајна публика у Нишу, питање је како би се завршило без њихове подршке – нагласио је Иванчић.

(Фото: Радост репрезентативаца Србије на утакмици против Чешке у Нишу – Фудбалски савез Србије – www.fss.rs)