ЖРЕБ ЗА ЕП: Турнир отварају Србија и Словенија, у групи и Италија!

Репрезентација Србије играће првог дана Европског првенства, 30. јануара 2018. године, против домаћина Словеније, а два дана касније ривал ће бити Италија – одлучено је жребом у Љубљани. Трећа утакмица Групе А, Словенија – Италија, биће одиграна 3. фебруара.

Наш национални тим ће тако трећи пут у последња четири наступа на завршном турниру први сусрет одиграти против Словеније. У претходна два дуела је тријумфовао (у Будимпешти 2010. било је 2:0, а у Београду прошле године 5:1). Овај пут ће, вероватно, бити најтеже, нарочито имајући у виду то да због картона из квалификација на терену у тој утакмици неће бити капитена Марка Перића и голмана Миодрага Аксентијевића.

Групна фаза ЕП (30. јануар – 4. фебруар 2018. године) – Група А: Словенија, Италија и Србија. Група Б: Русија, Казахстан и Пољска. Група Ц: Португал, Украјина и Румунија. Група Д: Шпанија, Азербејџан и Француска. Четвртфинале је на програму 5. и 6. фебруара, полуфинале два дана касније, а утакмице за медаље 10. фебруара.

– Могли смо да прођемо и горе и боље, али нас свакако очекује велики изазов. Заиста је штета што нећемо бити комплетни у првој утакмици, што Аксентијевић и ја нећемо моћи да помогнемо. Нема сумње да је велика предност Словеније то што ће играти пред својом публиком. Што се Италијана тиче, њихова снага је у томе што увек у саставу имају седам, осам натурализованих Бразилаца. Уверен сам да можемо да се носимо са оба противника. Сви имамо једнаке шансе за пролаз, одлучиће детаљи – рекао је Перић, који као првотимац Наполија одлично познаје прилике у италијанском футсалу.

Жребање су обавили промотери ЕП, чувени словеначки играч футсала Миле Симеуновић и бивши фудбалски репрезентативац Миленко Аћимовић, као и легендарна скијашица Тина Мазе.

Уколико се нађу у четвртфиналу, у које ће по две најбоље пласиране екипе из сваке од четири групе, Орлови ће играти 5. фебруара против ривала из Групе Б, у којој су сребрни и бронзани са претходног ЕП – Русија и Казахстан, као и наш противник из квалификација – Пољска.

Репрезентација Србије је највећи успех постигла на последњем ЕП, у Београду 2016, када је заузела четврто место, а победнички пехар подигла је Шпанија. До Словеније је стигла преко баража са Чешком.

(Фото: screenshot)