ФСС одлучио: Враћене накнаде за службена лица и трећи судија!

После неочекиваног потеза Одбора за хитна питања ФСС на седници одржаној 15. септембра, где је донешена одлука о накнадама службеним лицима на утакмицама футсал лига ФС Србије, уследила је нова одлука, овог пута, чини се, у корист магичне игре на петопарцу. На инсистирање координатора за футсал ФСС Бојана Павићевића уследио је на састанак са првим човеком српског фудбала Славишом Кокезом, где је договорено враћање накнада од раније.

Бојан Павићевић – координатор за футсал ФСС

Одбор за хитна питања ФС Србије, на седници одржаној 16. октобра, одлучио је да утакмице Прве и Друге футсал лиге суде поново – тројица судија!

 

Клубови – домаћини судијама, делегату и комесару за безбедност за обављање дужности на утакмицама Прве, Друге и Треће футсал лиге исплаћују накнаде и путне трошкове, а Фудбалски савез Србије посматрачу суђења за обављање дужности исплаћује накнаде и путне трошкове, и то:

 

1.           Првом и другом судији Прве футсал лиге Србије 5.500,00 рсд.
2.           Трећем судији Прве футсал лиге 2.000,00 рсд.
3.           Делегатима Прве футсал лиге,

посматрачима суђења, комесару за безбедност

4.000,00 рсд.
4.           Првом и другом судији Друге футсал лиге 4.500,00 рсд.
5.           Трећем судији Друге футсал лиге 2.000,00 рсд.
6.           Делегатима Друге футсал лиге,

посматрачима суђења, комесару за безбедност

3.000,00 рсд.
7.           Првом и другом судији Треће футсал лиге 3.500,00 рсд.
8.           Делегатима Треће футсал лиге,

комесару за безбедност

3.000,00 рсд.

Судије, делегати, специјални посматрачи суђења и комесари за безбедност, за обављање службене дужности могу користити сопствени аутомобил и наплаћивати путне трошкове у износу од 20,00 динара по пређеном километру, од места боравка до места обављања службене дужности и обратно. Службена лица НЕ МОГУ наплаћивати дневнице.

Судије од наплаћене накнаде за суђење утакмице уплаћују износ од 20% Фудбалском савезу Србије (1.000,00 динара судије Прве и 900,00 динара Друге футсал лиге) за стручно усавршавање фудбалских судија на текућем рачуну Фудбалског савеза Србије.

Ова одлука ступа на снагу даном објављивања у Службеном листу ФСС „Фудбал”, практично – спроводиће се већ у следећем, 4. колу Прве и Друге футсал лиге Србије, од 20. октобра

www.fss.rs